Gelijkspel Hazerswoudse Boys thuis tegen Zwamerdam.

Zwammerdam 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

12 september 2015 14:30

Korbee, D.J.M.

Hazerswoudse Boys heeft het eerste punt binnen in de derde klasse. In een niet zo een goede wedstrijd werd er met 1-1 gelijk gespeeld tegen Zwammerdam. Hazerswoudse Boys mocht zich daar  het meest gelukkig mee prijzen.

Op een goedgevuld sportpark en onder lekkere omstandigheden werd er om half drie door scheidsrechter Korbee gefloten en mocht de Boys aftrappen. Vijf minuten later mocht de Boys dat opnieuw want de 0-1 lag al snel achter doelman Joren van Dijk. Het was rechtsback Ruud Plaisier die de  bal niet lekker aannam. De linkeraanvaller nam de bal over en gaf een prima voorzet bij de eerste paal. Er volgde een kluts situatie tussen keeper Joren van Dijk en een Zwammerdamse aanvaller. Die laatste kreeg de bal gelukkig mee en schoof simpel de 0-1 binnen. Na deze vroege achterstand voor de Boys kwam de wedstrijd in rustig vaarwater. Er gebeurde na genoeg niets voor beide doelen. Er werd een fanatieke strijd op het middenveld gestreden. Tot dat de Boys in de 27ste minuut opeens een mooie aanval liet zien: Via Joren Van Dijk en Ruud Plaisier kwam de bal bij de snelle Leo de Ruiter terecht. Hij kon alleen afgestopt worden door een overtreding. De vrije trap hier opvolgend werd genomen door Rens Louwers. Zijn prima voorzet werd knap diagonaal raak gekopt door Justin Meijer (1-1). Beide ploegen kregen voor de rust nog een klein kansje. Eerst was het de rechtermiddenvelder  van Zwammerdam die na een foutje van Stan van Meurs in balbezit kwam. Hij maakte een actie naar binnen maar zijn schot van 17 meter ging voorlangs het Hazerswoudse doel. Het laatste wapenfeit van de Boys voor rust was een slap schot van Ruud Plaisier. Hij kreeg de bal na een klutssituatie ineens voor zijn voeten maar zijn inzet was te slap om de keeper echt in de problemen te krijgen. De rebound werd door Rens Louwers wild over geschoten. Na de rust was Zwammerdam de bovenliggende partij, zonder daarbij heel vaak gevaarlijk te worden. Twee keer moest keeper Joren van Dijk in actie komen. De eerste keer in één-op-één-situatie met de rechterspits van Zwammerdam (prima reflex in de korte hoek), de tweede keer halverwege de tweede helft redde de betrouwbare Hazerswoudse sluitpost met de voet na een schot uit de draai van de Zwammerdamse spits van Riessen. De Boys werd nog één keer gevaarlijk; uit het niets kreeg Leo de Ruiter de bal vrij voor de keeper. Zijn inzet ging naast. Bovendien had de grensrechter de vlag al in de lucht voor vermeend buitenspel. De wedstrijd liep naar het einde. Er werden van allebei de kanten nog een stevige overtreding gemaakt. Beide keren besloot de uitstekend leidende scheidsrechter Korbee de dader met geel te bestraffen. Een beslissing waar vooral de Hazerswoudse dader Ruben windhorst niet over mocht klagen. Vlak voor tijd kreeg Zwammerdam nog één schietkans maar toen dat ook niets opleverde, was het duidelijk dat deze wedstrijd geen winnaar kreeg. Even voor half vijf floot de heer Korbee af. 1-1, we zijn van de nul af.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys uit bij koploper CVC Reeuwijk.