Hazerswoudse Boys verspeelt wedstrijd in slotfase

2 - 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

19 september 2015 14:30

Doesburg, J.S.M.

Hazerswoudse Boys heeft de uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen CVC Reeuwijk verloren. Lang zag het er naar uit dat de wedstrijd zou eindigen in een gelijkspel maar 5 minuten voor tijd wist Reeuwijk de wedstrijd toch in haar voordeel te beslissen: eindstand 2-1.

Ondanks de veelvuldig gevallen regen wordt de wedstrijd tussen de prille koploper CVC Reeuwijk en Hazerswoudse Boys gewoon gespeeld op echt gras. Hazerswoudse Boys moet het stellen zonder de voor langere tijd geblesseerde Patrick Wassing en Robin de Ruiter. Ook Pim Schoonwater ontbreekt vanwege ziekte en dat levert een basisplaats op voor oudgediende Bart Sol.
Hazerswoudse Boys schiet uit de startblokken met na 1 minuut spelen een schietkans voor Leo de Ruiter maar zijn schot wordt eenvoudig geblokt door keeper Rob Verwaal. De bal belandt daarna bij Justin Meijer die Rens Louwers in het drukke strafschopgebied aanspeelt en Rens speelt zichzelf behendig vrij en dwingt keeper Verwaal tot een katachtige redding. Enkele minuten later is Reeuwijk voor het eerst gevaarlijk via een afstandsschot van Gerben Schonebaum dat door Joren van Dijk tot corner wordt verwerkt. CVC Reeuwijk heeft in de eerste helft het betere van het spel en is enkele keren gevaarlijk via harde afstandsschoten maar die worden door keeper Joren van Dijk onschadelijk gemaakt.
Na rust levert het eerste opwindende moment na 10 minuten spelen direct een doelpunt op voor de thuisclub. Bij een corner gaan verdediger Bart Sol en keeper Joren van Dijk beide naar de hoog voorgegeven bal met spits Norbert van Keulen van Reeuwijk ertussen. Joren en Bart zitten beide mis en de bal belandt op de schouder van de Reeuwijkse spits waarna de bal tergend langzaam over de doellijn rolt: 1-0. Niet veel later krijgt Kevin van den Heuvel een goede schietkans na prima klaarleggen van opnieuw Norbert van Keulen maar zijn harde schot verdwijnt naast het Hazerswoudse doel. Trainer Manfred van den Bosch reageert op de achterstand door Rick Timmermans te brengen voor de onzichtbare Ruben Windhorst. Het spel van Hazerswoudse Boys krijgt door de wissel een impuls en de ploeg weet de bal wat beter in de ploeg te houden. Na een kwartier spelen in de 2e helft wordt Hazerswoudse Boys voor het eerst gevaarlijk via een schot van Justin Meijer dat door keeper Rob Verwaal moeizaam wordt gestopt maar niet geklemd. Er ontstaat daarop een scrimmage vlak voor het Reeuwijkse doel waarbij scheidsrechter Doesburg een overtreding ziet en de bal op de stip legt. Justin Meijer schaart zich achter de bal en ziet zijn niet al te overtuigende inzet gestopt door de Reeuwijkse keeper maar de rebound is een prooi voor Leo de Ruiter die alsnog de bal eenvoudig binnenschiet en de teams weer op gelijke hoogte brengt. De wedstrijd wordt daarna wat grimmiger met veel scherpe duels op het middenveld maar het blijft een sportieve wedstrijd. Na een periode van 20 minuten zonder doelgevaar krijgt de thuisploeg opnieuw een goede schietkans wanneer aanvoerder Norbert van Keulen de bal panklaar legt voor Onne Sijbrandij maar zijn schot spat uiteen op de vuisten van Joren van Dijk. Met nog 5 minuten op de klok begint iedereen al rekening te houden met een gelijkspel wanneer Reeuwijk toch weer op voorsprong komt als Gerben Schonebaum directe tegenstander Ivo van Aalst de baas is in een kopduel bij de 2e paal en zijn inzet verdwijnt in het doel van de Boys. Om een gelijkmaker te forceren wordt daarop verdediger Bart Sol gepromoveerd tot extra spits maar deze rol vervult hij slechts kortstondig omdat hij na een opmerking aan het adres van de Reeuwijkse grensrechter door de scheidsrechter richting kleedkamer wordt gestuurd. Met 10 man weet Hazerswoudse Boys geen potten meer te breken. En dankzij reddingen van Joren van Dijk op schoten van Aksel Koopman en Kevin van den Heuvel in de blessuretijd wint CVC Reeuwijk uiteindelijk verdiend met 2-1.