2 - 1

S.V. Kickers '69 1

4e klasse A

11 mei 2019 14:30

Na 2 verloren wedstrijden heeft Hazerswoudse Boys weer weten te winnen. In een vermakelijke wedstrijd werd Kickers ’69 met 2-1 verslagen. Voor rust kwam Kickers op voorsprong maar na rust werd dit via doelpunten van Vito Martens en Ivo Vogelaar omgedraaid in winst voor de Boys.

Hazerswoudse Boys begint de wedstrijd goed maar toch is na amper 3 minuten spelen de eerste kans voor de gasten uit Leimuiden. Collin van Haastrecht laat een diepe bal lopen waarna de bal wordt voorgegeven op Jeroen Straathof die echter stuit op de goed zijn doel verkleinende Patrick van der Reest. Daarna is het de beurt aan Hazerswoudse Boys om gevaar te stichten via o.a. Vito Martens en Collin van Haastrecht waar keeper Jeroen Tent een passend antwoord heeft. Bij een corner in de 10e minuut is keeper Tent verslagen wanneer Leo de Ruiter knap tegendraads inkopt maar hij ziet een Leimuidense verdediger de bal van de lijn halen, en de daaropvolgende rebound van Justin Meijer wordt op het nippertje geblokt. Een paar minuten later ontvangt Roy van der Voort de bal na een vlot lopende aanval en hij levert een prima steekpass af op Leo de Ruiter die daarna de bal weer teruglegt op Roy die de bal ietwat wild over het doel schiet. Na een kwartier met prima spel zakt het niveau ver weg bij Hazerswoudse Boys en komt Kickers beter in de wedstrijd. Veel kansen krijgen de gasten niet maar ze komen na een half uur spelen wel op voorsprong via Roy de Rijk die met een lage schuiver de bal onder Patrick van der Reest door in het doel schiet.

In de rust probeert trainer Wilco Wapenaar zijn spelers weer scherp te krijgen en dat pakken de spelers aardig op. Met bij vlagen prima spel weet Hazerswoudse Boys in de 2e helft een flink aantal goede kansen te creëren. Na 5 minuten spelen in de 2e helft dwingt Jari Meertens met een beken schot keeper Tent tot een katachtige redding. Bij de aansluitende corner is het opnieuw Tent die met een knappe redding op een volley van Stan van Meurs zijn doel schoon weet te houden. Weer 5 minuten later ziet hij hoe een voorzet of schot van Stan van Meurs op de bovenkant van de lat stuitert. Na een uur spelen komt Hazerswoudse Boys dan toch op gelijke hoogte via spits Vito Martens die met een droge schuiver keeper Tent kansloos laat. Een paar minuten later komt Hazerswoudse Boys zelfs op voorsprong wanneer na een mooie aanval de bal wordt diepgegeven op de zojuist in het veld gekomen Ivo Vogelaar die met zijn eerste balcontact direct scoort. Kickers is door deze 2 snelle tegengoals aangeslagen en lijkt rijp voor de slacht. Vito Martens is kort na de treffer dichtbij de 3-1 maar hij treft slechts de paal. Een kwartier voor tijd komt Kickers met 10 man te staan wanneer Bas Witkop scheidsrechter Slierendrecht provoceert en daarvoor zijn 2e gele kaart ontvangt. Hazerswoudse Boys gaat verder op zoek naar de 3e treffer. Met nog 10 minuten op de klok wurmt Jari Meertens zich langs keeper Tent en schiet de bal op doel maar die wordt door een verdediger op dan wel over de lijn weggewerkt. In de slotminuut krijgt Ivo Vogelaar nog een vrije kans op zijn 2e treffer van de middag na een schitterende voorzet vanuit het middenveld maar hij krijgt de bal niet lekker op het hoofd. Vlak erna fluit scheidsrechter Slierendrecht voor het einde.

Volgende week zaterdag speelt Hazerswoudse Boys om 14:30 uur thuis tegen LVV Football Factory.