S.V. Kickers '69 1

0 - 4

4e klasse A

19 september 2020 15:00

Onder een aangenaam najaarszonnetje heeft Hazerswoudse Boys de 1e competitiewedstrijd van het seizoen met 4-0 gewonnen bij Kickers ‘69. Na een rommelige en gelijkwaardige 1e helft trok Hazerswoudse Boys na rust de wedstrijd naar zich toe via doelpunten van Jari Meertens, Ivo Vogelaar, Jasper Stolwijk en Tyler van Buuren en voert samen met 4 andere clubs de ranglijst aan.

Hazerswoudse Boys begint de wedstrijd erg slordig met veel onnodig balverlies. Toch krijgt het na 10 minuten een uitgelezen kans om op voorsprong te komen als Silvester Blonk in het strafschopgebied wordt gevloerd en scheidsrechter Ten Voorde naar de stip wijst. Jari Meertens zet zich achter de bal maar schiet de strafschop slecht in waardoor keeper Damy Vianen de inzet kan keren. Hazerswoudse Boys begint wel iets beter te combineren en is na een kwartier spelen dicht bij de openingstreffer als spits Thijs van Wetten de bal van Robby Kraan krijgt aangespeeld in het zestienmetergebied van Kickers, kort draait en schiet maar zijn schot rolt aan de vereerde kant van de paal over de achterlijn. Daarna is het Kickers dat 2x gevaarlijk is via 2 schoten van net buiten de zestien maar beide keren hoeft keeper Patrick van der Reest niet in actie te komen. Hierna ontstaat een zeer rommelige fase van beide kanten met veel overtredingen en een aantal onnodige gele kaarten. Vijf minuten voor rust is er plots weer een opleving als Silvester Blonk een kopduel wint van zijn directe tegenstander en de bal eerst op de paal kopt en in 2e instantie de bal voorlangs schiet. In de slotminuut van de eerste helft denkt Kickers op voorsprong te komen maar scheidsrechter Ten Voorde keurt de goal af vanwege buitenspel van de doelpuntenmaker.

Na rust oogt Hazerswoudse Boys een stuk scherper als aan het begin van de wedstrijd. Dit resulteert al na 3 minuten in een treffer wanneer Tyler van Buuren de bal op de helft van Kickers onderschept en met een steekpass Jari Meertens bereikt die de bal van dichtbij langs keeper Vianen binnentikt. Na 10 minuten spelen in de 2e helft krijgt de thuisclub een gemakkelijk gegeven vrije trap die door Tijs van der Hoorn wordt genomen. De bal eindigt buiten bereik van Patrick van der Reest op de onderkant van de lat en stuitert weer terug het veld in zodat de voorsprong behouden blijft. De voorsprong wordt enkele minuten later zelfs verdubbeld als Stan van Meurs na een knappe solo op doel schiet en keeper Vianen de bal wel keert maar niet kan vasthouden waarna Ivo Vogelaar van dichtbij het laatste zetje geeft. Daarna gaat Kickers wel op zoek naar de aansluitingstreffer maar zonder overtuiging en zonder kansen te creëren. Hazerswoudse Boys weet in de slotfase de score nog met 2 goals op te voeren na mooie aanvallen. Eerst verovert Jari Meertens de bal op het middenveld en opent daarna op rechts waar Stan van Meurs en Ivo Vogelaar via een snelle combinatie door de Kickers verdediging snijden en Ivo de bal uiteindelijk bezorgt bij de inlopende Jasper Stolwijk die de bal in de verre hoek schiet. En ook aan de 0-4 staat Jari Meertens aan de basis door Ivo Vogelaar diep te sturen die daarna met buitenkant rechts de bal panklaar legt op het hoofd van Tyler van Buuren die keeper Vianen voor de 4e keer kansloos laat.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys om 14:30 uur thuis tegen Roodenburg.