Sportlaantje 1
2861GJ
BERGAMBACHT
tel. 0182-352232

Hazerswoudse Boys ging in de tweede wedstrijd van deze competitie op bezoek bij Bergambacht, welke was gestart met een klinkende 0-11 overwinning op Moordrecht. De Boys waren dus geen kanonnenvoer voor de thuisploeg en speelde gedegen hun eigen spel en leken vlak voor tijd met de winst er van door te gaan maar in de hectische slotfase kwam Bergambacht zelfs op een 1-2 voorsprong maar de Boys gooide alles op de aanval en ruim in blessuretijd schoot Jari Meertens met een striemend afstandsschot de 2-2 in de touwen. Een terechte uitslag waar beide teams wel mee konden leven en het behoorlijk nat geregende publiek een spannende slotfase voorschotelde.

Direct na de aftrap stond de spits van Bergambacht oog in oog met Patrck vd Reest maar de doelman redde fraai. De Boys herstelde zich hierna wel, maar moest waakzaam zijn op de snelle uitbraken van de thuisploeg. De Boys leken na een half uur spelen op voorsprong te komen toen Ivo Vogelaar een corner binnenkopte maar de verder prima fluitende 71 jarige van Eersel had al voor een vermeende overtreding gefloten. Beide ploegen ging de rust in met een brilstand.

De tweede helft werd er een waar nog lang over zal worden na gepraat, want de Boys konden zich vaker onder de druk van Bergambacht uit spelen en kwamen in de 60e minuut op voorsprong toen Ivo Vogelaar een assist van Jari Meertens beheerst afrondde en de 0-1 aantekende. Kort hierna kreeg Leo de Ruiter van dichtbij de kans om de score uit te bouwen maar vond doelman Stefan vd Waals op zijn weg. Bergambacht wisselde en offerde een verdediger op voor een aanvaller maar vond telkens in Patrick vd Reest zijn meerdere. Toch kwam de thuisploeg op gelijke hoogte toen Twan Smits met een droge uithaal de 1-1 binnen schoot. Vlak voor tijd werd de spits van Bergambacht volgens scheidsrechter van Eersel door Patrick vd Reest onder uit gehaald en gaf hiervoor een penalty, waar de doelman later aangaf dat hij de speler niet had geraakt. Spits Pieter Meijer hield zijn zenuwen in bedwang en schoot de penalty beheerst in en bracht zo de stand op 2-1. De thuisploeg vierde deze treffer alsof zij hiermede de wedstrijd al hadden gewonnen, maar kwamen van een koud kermis thuis want de Boys gooide alles op de aanval en leken uit een vrije trap van ruim dertig meter afstand van Jari Meertens de gelijkmaker te scoren, maar de leidsman floot dit af voor buitenspel van 3 spelers waar de meegereisde supporters van de Boys weinig van begrepen. Maar het spel ging verder en doordat onder druk aanvoerder Max Bakker de bal via een eigen speler slecht uit verdedigde kwam de bal voor de voeten van Jari Meertens en zijn ziedende schot kwam in de rechter benedenhoek in de touwen en kwam er een einde aan een prachtige slotfase en floot scheidsrechter van Eersel voor het einde van deze boeiende wedstrijd. Volgende week staat er wederom een uitwedstrijd op het programma tegen het puntloze Moerkappele.

Opstelling Hazerswoudse Boys; Patrick vd Reest; Tyler van Buuren; Ties Tijssen; Beau Gordijn; Robby Kraan; Justin Meijer; Sam Timmermans; Leo de Ruiter; Jochem van Vliet (Jelle Nieuwhof); Jari Meertens; Ivo Vogelaar.