4e klasse A

15 april 2023 14:30

T. van der Heiden

Sportpark Hazerswoudse Boys

Hazerswoudse Boys heeft het cruciale duel ter voorkoming van rechtstreekse degradatie naar de 5e klasse niet kunnen winnen van Woubrugge. De bezoekers kregen over de hele wedstrijd meer mogelijkheden en scoorde in de 54e minuut de enige treffer van dit duel en namen daardoor niet geheel onverdiend de 3 punten mee naar Woubrugge.

Het duel onder leiding van scheidsrechter van der Heiden moest al na 4 minuten stil worden gelegd nadat de doelman van Woubrugge Michael Kneulman op schitterende wijze een snoeihard schot van Glenn Bennis uit de rechterbenedenhoek keert en daarbij zijn schouder uit de kom schiet en deze is er later, na zijn bezoek via de ambulance in het ziekenhuis, weer terug geplaatst. Deze onderbreking duurt ruim een half uur en hierna hervatten beide teams het duel. De Boys pakken de draad weer op maar hebben geen geluk als in de 9e minuut een inzet van Jari Meertens via Loe Patzig op de paal beland buiten bereik van invaller doelman Bart van der Salm. Daarna komt de wedstrijd in evenwicht en pas in de 38e minuut doet zich een grote kans voor als Dennis Boer een voorzet geeft aan Vince Angenent, de zoon van Elfstedentocht winnaar Henk Angenent, die voor open doel de bal naast schiet. In de 42e minuut krijgt hij wederom een grote mogelijkheid om de score te openen maar weer schiet hij de bal naast het doel van Patrick van der Reest. Kort hierna fluit de rommelig fluitende scheidsrechter van der Heijden voor de rust.

Na rust is Sam Timmermans, die al een gele kaart op zak had, gewisseld voor Silvester Blonk. Woubrugge speelt de tweede helft met de wind in de rug en komt in de 54e minuut op voorsprong als Dennis Boer met een fraaie uithaal Patrick van der Reest kansloos laat en de 0-1 op het scorebord brengt. De Boys moeten in de achtervolging maar kunnen in hun onmacht geen vuist maken tegen de defensie van Woubrugge. De beste mogelijkheden zijn dan ook voor Woubrugge als Robbin van der Hulst een voorzet aan Vince Angenent geeft en deze over het doel schiet. Als na 70 minuten spelen de overijverige Loe Patzig tegen zijn tweede gele kaart op loopt en het veld moet verlaten rest trainer Wilco Wapenaar nog maar een middel om alles  of niets te spelen en brengt Ties Tijssen in de spits voor verdediger Beau Gordijn en wisselt hij Kees Grootscholten voor Jelle Nieuwhof. De Boys proberen met hoge ballen voor het doel van Bart van der Salm de gelijkmaker te scoren maar slagen hier niet in en is Woubrugge aan de andere kant bijna doeltreffend als Thijs Peters van dichtbij Patrick van der Reest op zijn weg vind en de Boys in leven houdt. Ook in de resterende tijd weten de Boys niet tot score te komen en verlaten met lege handen het veld en zien Woubrugge hun voorsprong qua punten op de ranglijst naar 11 punten vergroten en nu is Warmunda met 10 punten meer nog de in te halen ploeg, maar er zijn nog maar 5 wedstrijden te spelen. Volgende week staat de derby tegen BSC’68 uit in Benthuizen op het programma.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Patrick vd Reest; Bram Schuurman (Stan van Meurs); Justin van Vliet; Beau Gordijn (Ties Tijssen); Glenn Bennis; Sam Timmermans (Silvester Blonk); Leo de Ruiter (Jeroen Groenendijk); Loe Patzig; Kees Grootscholten (Jelle Nieuwhof); Jari Meertens; Ivo Vogelaar;