Bateweg 76
2481AN
WOUBRUGGE
tel. 0172-518754

Hazerswoudse Boys heeft in een wedstrijd met 2 gezichten de winst gepakt bij Woubrugge. Voor rust weet een prima combinerend Hazerswoudse Boys 3x te scoren maar na rust dicteert Woubrugge met veel inzet het spel. Omdat de thuisclub slechts 1x de opnieuw uitstekend keepende Patrick van der Reest weet te passeren neemt Hazerswoudse Boys uiteindelijk 3 punten mee terug naar Hazerswoude.

Hazerswoudse Boys start met 4 wijzigingen t.o.v. de verloren wedstrijd tegen Roodenburg. Beau Gordijn, Justin van Vliet, Sylvester Blonk en Jelle Nieuwhof hebben plaats gemaakt voor Robby Kraan, Sam Timmermans, Jeroen Groenendijk en Jari Meertens.

Hazerswoudse Boys begint sterk aan de wedstrijd en neemt direct het initiatief. Het weet goed de door Woubrugge geboden ruimtes te vinden en via vlotte combinaties wordt het doel van de thuisclub opgezocht. Er is ruim een kwartier gespeeld als Robby Kraan aan de linkerkant een fraai aangesneden lage voorzet aflevert die bij de 1e paal door Sam Timmermans tegen keeper Michael Kneulman wordt aangeschoten. Vijf minuten later weet keeper Kneulman opnieuw een doelpunt te voorkomen door een lastig afstandsschot van Glenn Bennis net over de lat te tikken. Niet veel later duikt aan de andere kant van het veld plots aanvaller Dennis Boer geheel vrij voor keeper Patrick va der Reest op die zijn doel goed verkleint en het schot van de Woubrugse spits tot corner weet te verwerken. Net binnen het half uur weet Hazerswoudse Boys de score open te breken. Jeroen Groenendijk pikt na een afzwaaiende vrije trap de bal op net voor keeper Kneulman hem kan oprapen, bezorgt de bal bij Stan van Meurs die zijn tegenstander passeert en de bal vanaf de achterlijn halfhoog voorgeeft waarna Sam Timmermans hem via de handen van keeper Kneulman binnenschiet. Niet veel later krijgt Woubrugge een grote kans op de gelijkmaker als wederom Dennis Boer de diepte in wordt gestuurd maar oog in oog met keeper Patrick van der Reest mist hij opnieuw. En ook bij een vervaarlijk indraaiende vrije trap van dezelfde Dennis Boer ligt Patrick in de weg. Een fel jagend Hazerswoudse Boys komt via Jeroen Groenendijk opnieuw in balbezit waarna Jari Meertens aan de linkerkant van het veld wordt aangespeeld die een actie maakt en de bal laag voorgeeft op de inlopende Ivo Vogelaar die de bal hoog in het Woubrugse doel schiet en de voorsprong verdubbelt. Vlak voor rust wordt opnieuw Jari Meertens aangespeeld aan de linkerkant van het strafschopgebied die zijn directe tegenstander opzoekt en door de benen speelt en daarna op doel schiet. Keeper Kneulman weet met moeite het schot van Jari te keren maar is kansloos op de rebound van Sam Timmermans die met zijn 2e treffer van de middag de 0-3 ruststand aantekent.

Na rust zijn de rollen op het veld omgedraaid en is Woubrugge degene die het spelbeeld bepaalt. Hazerswoudse Boys verschijnt in de eerste minuut na rust nog gevaarlijk voor de goal van Woubrugge maar daarna neemt de thuisclub met veel inzet en strijd het heft in handen. Na 5 minuten spelen in de 2e helft duikt spits Dennis Boer voor de 3e keer alleen voor Patrick van der Reest op en ditmaal is het wel raak. Gesterkt door de aansluitingstreffer voert Woubrugge de druk verder op en Hazerswoudse Boys heeft moeite om zich onder de druk uit te voetballen. Woubrugge krijgt een grote kans als Twan van de Geijn de bal uit een lage voorzet inschiet maar Patrick van der Reest weet de inzet met zijn voeten te keren. Na ruim een uur spelen is de thuisclub dichtbij de 2e treffer als de bal in het strafschopgebied van Hazerswoudse Boys wordt teruggelegd op Kevin Veltman die de bal in de uiterste hoek schuift maar met een katachtige reflex weet Patrick van der Reest een treffer te voorkomen. Langzaamaan begint de Woubrugse storm iets te gaan liggen en weet Hazerswoudse Boys via uitvallen ook weer af en toe gevaar te stichten maar zonder grote kansen te creëren. Woubrugge krijgt in de slotfase nog 1 grote kans maar ook die eindigt in de handen van Patrick van der Reest zodat Hazerswoudse Boys met een 3-1 zege huiswaarts keert. Door de zege klimt Hazerswoudse Boys weer boven de rode (nacompetitie)streep.

Volgende week zaterdag speelt Hazerswoudse Boys om 14:30 uur thuis tegen kersverse koploper BSC’68.