4e klasse A

29 april 2023 14:30

M. Horst

Sportpark Hazerswoudse Boys

Afgelopen zaterdag is Hazerswoudse Boys na een 1-4 nederlaag tegen Meerburg officieel gedegradeerd en zal volgend seizoen in de 5e klasse zijn opwachting maken en proberen om zo snel mogelijk weer terug te keren naar de 4e klasse.

Onder werkelijk ideale omstandigheden begonnen beide teams behoudend aan de wedstrijd waarin Tyler van Buuren weer een basisplaats kreeg na hersteld te zijn van zijn blindedarm operatie. De eerste kans was voor Meerburg toen Max van Steen oog in oog met Patrick van der Reest kwam maar zijn inzet met de voet gestopt zag worden. In de 35e minuut scoort Max van der Steen met een bekeken inzet dan toch  de 0-1 uit een voorzet van Lars Barthen. De Boys kunnen voor rust geen vuist maken en doelman Mike de Rooy van Meerburg hoeft zelden handelend op te treden.

Na rust proberen de Boys de gelijkmaker te scoren maar in de 57e minuut wordt de stand op 0-2 gebracht na slecht wegwerken van de ingevallen Stan van Meurs die Lars Barthen de kans geeft om een voorzet te geven aan Max van der Steen en de voorsprong verdubbeld voor de bezoekers. Het gevaar bij de Boys moet komen van Ivo Vogelaar en hij was het dichts bij de aansluitingstreffer maar zag zijn inzet op de paal uiteen spatten. Wilco Wapenaar voert een aantal wissels door om toch een beter resultaat te forceren. Dit heeft zijn effect als in de 80e minuut Ties Tijssen een voorzet prachtig inkopt en doelman Mike de Rooy kansloos laat en de 1-2 aantekent. Als de Boys dachten om aanspraak te maken op de gelijkmaker dan werd al snel aan die illusie een einde gemaakt als twee minuten later Ramon Weijers met een schitterende voorzet Floris Hazenberg bediend en deze op subtiele wijze met een fraaie lob de 1-3 achter Patrick van der Reest scoort. Dit was tevens de genadeklap voor de Boys en de stand werd vlak voor tijd zelfs op 1-4 gezet toen Ramon Weijers uit een vrije tap het leder in de rechter benedenhoek schiet. De wedstrijd is daarmee definitief beslist en gaan de bezoekers dik verdiend met de drie punten naar Zoeterwoude toe. Het bleef daarna nog lang gezellig op het terras van de Boys tijdens de 3e helft met muzikale ondersteuning van zanger Hugo Beijeman. De volgende wedstrijd van de Boys is op 13 mei uit tegen het ook al gedegradeerde Kickers’69 uit Leimuiden.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Patrick vd Reest; Glenn Bennis (Stan van Meurs); Tyler van Buuren; Beau Gordijn; Robby Kraan; Justin van Vliet; Sam Timmermans (Milan van Vliet); Silvester Blonk (Ties Tijssen); Loe Patzig; Justin Meijer (Jelle Nieuwhof); Ivo Vogelaar;