Beukenlaan 50
2451ZE
LEIMUIDEN
tel. 0172-509135

Een gehavend Hazerswoudse Boys heeft in een wedstrijd met 2 gezichten eindelijk weer eens weten te winnen. Voor rust is Hazerswoudse Boys heer en meester op het veld en komt met goed positiespel op een 0-3 voorsprong. In de tweede helft zijn de rollen volledig omgedraaid en komt thuisploeg Kickers ’69 terug tot 2-3 met kansen op de gelijkmaker maar omdat die niet valt kan Hazerswoudse Boys eindelijk weer eens de smaak van een overwinning proeven.

Hazerswoudse Boys trainer Wilco Wapenaar moet schipperen ivm de afwezigheid van een flink aantal spelers met blessures en andere bezigheden. Zo neemt Floris van Leeuwen de plaats onder de lat over van de geblesseerde Patrick van der Reest. Verder ontbreken Glenn Bennis, Justin van Vliet, Loe Patzig en Sam Timmermans, hun plaatsen in de startopstelling worden overgenomen door Stan van Meurs, Ties Tijssen, Jelle Nieuwhof en Jari Meertens.

Hazerswoudse Boys start goed aan de wedstrijd en gaat direct op zoek naar het doel van de tegenstander. Toch is het de thuisploeg die via aanvaller Carlos Gérard het eerste schot tussen de palen aflevert dat eenvoudig door keeper Floris van Leeuwen wordt gepakt. Vlak daarna krijgt Hazerswoudse Boys de eerste grote kans wanneer de ver uit zijn doel gekomen keeper Jeroen Tent de bal over de zijlijn schiet waarop de attente Jelle Nieuwhof snel de inworp neemt en de bal gooit naar de vrijstaande Ivo Vogelaar maar zijn schot is te gehaast en verdwijnt naast het lege doel. Hazerswoudse Boys krijgt van de thuisploeg veel ruimte om op te bouwen en weet daar goed gebruik van te maken. Na ruim een kwartier spelen krijgt Hazerswoudse Boys een strafschop wanneer een matige voorzet van Ivo Vogelaar slecht wordt verwerkt door een verdediger van Kickers die aansluitend opzichtig in de rug loopt van spits Jelle Nieuwhof waarop scheidsrechter Frikken naar de stip wijst. Aanvoerder Justin Meijer schiet de penalty zuiver in de hoek en brengt Hazerswoudse Boys verdiend op voorsprong. Vijf minuten later bezorgt Tyler van Buuren de bal bij Silvester Blonk die zich in het strafschopgebied knap vrijspeelt en op doel schiet maar hij ziet zijn schot in de korte hoek gestopt door keeper Tent. De rebound belandt weer voor de voeten van Silvester die ditmaal de bal voorgeeft waarna Ivo Vogelaar van dichtbij de bal in het doel kan koppen en de voorsprong verdubbelt. Een paar minuten later krijgt Ivo een niet te missen kans op 0-3 als Robby Kraan een scherp aangesneden lage voorzet aflevert maar Ivo weet de bal op 3 meter van het doel over het doel te krijgen. Hazerswoudse Boys dicteert in de eerste helft de wedstrijd en weet steeds prima de vrije man te vinden en dat levert na een half uur spelen een schitterende aanval over veel schijven op die door Jelle Nieuwhof op aangeven van Stan van Meurs met een bekeken kopbal wordt afgerond. Vlak voor rust bereikt Ties Tijssen met een scherpe steekpass Silverster Blonk die de bal terugtrekt op Jari Meertens maar die veegt de bal naast zodat met een riante voorsprong van 3 doelpunten de kleedkamers worden opgezocht.

De tweede helft lijkt in niets op de eerste helft. Kickers zet meer druk naar voren en Hazerswoudse Boys blijft in een te laag tempo proberen op te bouwen met veelvuldig vroeg balverlies tot gevolg. Een slappe terugspeelbal op keeper Floris van Leeuwen leidt tot een inworp voor Kickers vlakbij het strafschopgebied van Hazerswoudse Boys die razendsnel wordt genomen op de geheel vrijstaande spits Milan Otgaar die de bal hard in het dak van het doel schiet en Kickers weer terug in de wedstrijd brengt. Halverwege de 2e helft lijkt Milan Otgaar opnieuw een goede kans te krijgen vlak voor het doel van Hazerswoudse Boys maar omdat Beau Gordijn de voorzet heel licht met het hoofd weet te toucheren krijgt de Leimuidense spits de bal niet meer tussen de palen. Met nog ruim een kwartier te spelen valt de 2-3 wel als Carlos Gérard een voorzet van Milan Otgaar in de verre hoek prikt en hiermee is de spanning in de wedstrijd volledig terug. Hazerswoudse Boys laat zich van zijn slechtste kant zien en verspilt meer energie in aanmerkingen op de leiding dan in proberen het goede spel van voor rust terug te vinden. Dit levert tegenstander Kickers meerdere vrije trappen rondom het zestienmetergebied cadeau maar de thuisploeg weet er niet van te profiteren. In de slotfase is Hazerswoudse Boys nog dichtbij de bevrijdende 4e treffer als Jelle Nieuwhof een uittrap van keeper Tent blokt waarna invaller Frank Noordam de bal teruglegt op Silvester blonk die de bal in de verre hoek probeert te krullen maar zijn inzet wordt op de doellijn gered. Omdat ook aan de overzijde niet meer wordt gescoord weet Hazerswoudse Boys weer eens hoe het voelt om te winnen.

Volgende week zaterdag speelt Hazerswoudse Boys om 14:30 uur thuis tegen Nicolaas Boys.