4e klasse A

10 december 2022 14:30

A. Lingen

Sportpark Hazerswoudse Boys

Op een koude zaterdagmiddag trad het elftal van trainer Wilco Wapenaar aan tegen Kickers ’69. De club uit Leimuiden bezet de laatste plaats op de ranglijst. Hazerswoudse Boys was de gehele wedstrijd ook wel de iets betere partij maar mocht aan het eind van deze tweestrijd de handen dichtknijpen met het laat verkregen punt (2-2).

De wedstrijd was nog maar net begonnen of beide ploegen kregen al een klein kansje. Zo mocht Silvester Blonk uithalen na een slim genomen corner. Zijn inzet in de korte hoek werd uit het doel getikt door keeper Dio Möllers. Een paar tellen later legde Kickers een perfecte counter op de mat, maar na een mooie voorzet vanaf links kon spits Rick Straathof niet genoeg kracht aan zijn kopbal geven om keeper Patrick vd Reest serieus te verontrusten. De Boys zette aan en drong Kickers terug op eigen helft en kreeg ook een paar aardige kansen. Zo slalomde Jari Meertens langs drie verdedigers maar zag zijn schot op het laatste moment geblokt worden. Een paar minuten later was de goed spelende Jeroen Groendijk het eindstation van de mooie aanval via Sam Timmermans en Sylvester Blonk.  Maar het schot van de jonge aanvaller ging voorlangs waar een voorzet geven op de vrijstaande Jari Meertens een betere optie leek. Ook kreeg Jeroen Groenendijk nog een schietkans van ongeveer 18 meter, maar zijn geplaatste bal ging net naast het Leimuidense doel. Vlak voor de rust leek middenvelder Justin van Vliet, na weifelend ingrijpen van keeper Dio Möllers, de Boys op voorsprong te schieten maar zijn niet lekkere geraakte inzet werd van de lijn gehaald. Met een 0-0 tussenstand werden de kleedkamers opgezocht. Na de rust beet Kickers feller van zich af en kwamen de gasten uit Leimuiden binnen een kwartier op een 0-2 voorsprong. Eerst was er een duel op de rand van het strafschopgebied dat Robbie Kraan op kracht verloor van één van de aanvallers van Kickers. Alleen voor keeper Patrick vd Reest maakte de spits geen fout en schoot de bezoekers op voorsprong (0-1). Een paar minuten later was het weer raak voor Kickers want het was Nick van Vliet die de bal van de verder zeer sterk spelende Beau Gordijn ontfutselde en deze van 20 meter prachtig in de bovenhoek schoot (0-2). Daarna ging het spel op en neer. De Boys was weer wakker en creëerde een paar goede kansen maar deze waren niet besteed aan Ivo Vogelaar en Sam Timmermans. Aan de andere kant mocht de Boys hun keeper Patrick vd Reest dankbaar zijn dat hij zijn elftal in de wedstrijd hield door zijn doel schoon te houden toen een Leimuidense aanvaller alleen voor hem verscheen. Trainer Wilco Wapenaar bracht twee verse krachten. Joris Timmermans werd gebracht en ook talent Loe Patzig mocht zijn debuut maken. Ongeveer tien minuten voor tijd kreeg Hazerswoudse Boys na een overtreding op Jari Meertens een strafschop. De Hazerswoudse middenvelder ging zelf achter de bal staan en schoot de penalty overtuigend raak (1-2).  De Boys bleef aandringen maar de tijd tikte in het voordeel van Kickers. Hazerswoudse Boys kreeg in de 90ste minuut nog een vrije trap net over de middellijn. Jari Meertens ging achter de bal staan. Hij legde de bal diep in het strafschopgebied. Doelman Dio Möllers kwam uit maar verloor het luchtduel van Ivo Vogelaar. De Hazerwoudse topscorer kopte zo de gelijkmaker binnen (2-2). In de allerlaatste minuut kreeg Kickers nog een grote kans maar spits Adriaan Roos kwam een centimeter tekort om een voorzet van links te promoveren tot doelpunt, Even later floot de goed leidende scheidsrechter Arie Lingen voor het einde.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Patrick vd Reest; Stan van Meurs; Ties Tijssen (Ivo Vogelaar); Beau Gordijn; Robbie Kraan; Nick Moerland; Jeroen Groenendijk (Joris Timmermans); Silvester Blonk (Loe Patzig); Sam Timmermans; Jari Meertens; Justin van Vliet.