Bentwoudlaan 4
2731BS
BENTHUIZEN
tel. 079-3436571

In een grotendeels eenzijdige wedstrijd, waarin BSC het spel bepaalt en Hazerswoudse Boys verdedigt, komt de thuisploeg net na rust op een veilig ogende 2-0 voorsprong. Toch geeft titelkandidaat BSC in de slotfase het tot dan toe machteloze Hazerswoudse Boys de mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen maar omdat de 2-1 uitblijft komt de overwinning van BSC niet meer in gevaar.

Hazerswoudse Boys begint de wedstrijd met 3 wijzigingen t.o.v. een week eerder tegen Woubrugge. Stan van Meurs, Ties Tijssen en Silvester Blonk nemen de plek over van Bram Schuurmans, Loe Patzig en Leo de Ruiter.

Op het natte en lastig bespeelbare veld golft het spel in de eerste 10 minuten heen en weer maar dat levert aan beide kanten geen kansen op. In de 12e minuut ontstaat de eerste kans als Stan van Meurs de bal na een scherpe voorzet niet het strafschopgebied uitkrijgt waarna de bal voor de voeten valt van routinier Jelle Verhoef die met een diagonaal schot de bal achter de kansloze doelman Patrick van der Reest schiet. Gesterkt door de voorsprong voert BSC de druk op Hazerswoudse Boys verder op. Met snelle combinaties en scherp aangesneden voorzetten laat de thuisploeg zien dat het een serieuze titelkandidaat is. BSC zet Hazerswoudse Boys vast op eigen helft en weet een handvol goede kansen te creëren maar door goed keeperswerk van Patrick van der Reest en met behulp van de lat wordt een 2e goal voorkomen. Eén keer lijkt Patrick verslagen door een fraaie lob van Falco Henzen maar met assistentie van Stan van Meurs op de doellijn blijft de marge van 1 doelpunt behouden. Aanvallend stelt Hazerswoudse Boys daar voor rust slechts 1 schot van Justin van Vliet tegenover dat door keeper Michael Verhoef wordt gekeerd.

Na de verplichte theepauze verandert er weinig aan het spelbeeld, BSC valt aan en Hazerswoudse Boys houdt tegen. Na 5 minuten spelen in de 2e helft legt Guido de Peinder aan voor een vrije trap van 35 meter en schiet direct op doel waarna de bal vlak voor keeper Patrick van der Reest stuit op de natte grasmat en over de handen van de keeper in het doel verdwijnt. Met de comfortabele voorsprong neemt de thuisploeg wat gas terug maar blijft het spel dicteren. Halverwege de 2e helft brengt trainer Wilco Wapenaar 3 verse krachten waarna Hazerswoudse Boys langzaamaan wat beter in de wedstrijd komt, de spitsen vaker weet te bereiken en ook eindelijk gevaarlijk kan worden. Met nog een kwartier op de klok legt Kees Grootscholten de bal af op Ivo Vogelaar die met een boogbal probeert keeper Michael Verhoef te verschalken maar de bal verdwijnt net over het doel. Een paar minuten later bereikt Ivo Vogelaar na een goede individuele actie de achterlijn en levert met een prima voorzet de bal op een presenteerblaadje bij de inlopende Kees Grootscholten maar de jonge aanvaller raakt de bal niet goed en krijgt hem niet langs keeper Verhoef en verzuimt zo de wedstrijd weer spannend te maken. Vijf minuten voor het eindsignaal is Hazerswoudse Boys andermaal dicht bij een doelpunt wanneer Beau Gordijn de bal van 20 meter richting verre hoek schiet maar keeper Verhoef weet met de vingertoppen de inzet tot corner te verwerken. Niet veel later fluit scheidsrechter Opdam voor het eindsignaal zodat Hazerswoudse Boys opnieuw met lege handen achterblijft en alleen theoretisch nog kans heeft om degradatie te voorkomen. Tegenstander BSC daarentegen neemt door de overwinning de koppositie over van Zevenhoven.

Volgende week zaterdag speelt Hazerswoudse Boys om 14:30 uur thuis tegen Meerburg.