4e klasse A

26 november 2022 14:30

F. van Asperen

Sportpark Hazerswoudse Boys

Afgelopen zaterdag stond de derby Hazerswoudse Boys-BSC’68 op het programma. Onder aangename weeromstandigheden maar op een zwaar veld werd er een gelijk opgaande wedstrijd gespeeld. Koploper BSC’68 trok aan het langste eind en won uiteindelijk met 2-3.

Hazerswoudse Boys kwam goed uit de startblokken. Want in de eerste 10 minuten kreeg aanvaller Ivo Vogelaar al drie schietkansen. De eerste ging net over en de tweede was een te slappe inzet om het keeper Michael Verhoeff echt lastig te maken. En bij de derde poging schoot de Hazerswoudse topscorer wederom over terwijl er met iets meer overzicht wellicht meer te behalen viel. Maar het goede begin van Hazerswoudse Boys resulteerde binnen een kwartier wel in een voorsprong. De bal werd ingespeeld op Ivo Vogelaar. De Hazerswoudse buitenspeler gaf de bal perfect mee op middenvelder Jari Meertens. Oog in oog met de keeper maakte de spelmaker geen fout en schoof beheerst binnen (1-0). Na deze goede start kwam BSC’68 wat beter in haar spel. De wedstrijd was nu meer in evenwicht zonder dat er veel kansen te noteren vielen. In de 26ste minuut kwamen de Benthuizenaren echter wel op gelijke hoogte. Een voorzet van links zeilde over keeper Floris van Leeuwen heen en kwam terecht bij de rechtsbuiten van BSC’68. Deze nam de bal aan en schoof deze beheerst in de korte hoek (1-1). Tien minuten later kwam BSC’68 zelfs op voorsprong.  Benthuizenaar Lijon Korving ontving de bal aan de rechterkant van het veld. De middenvelder bedacht zich niet en krulde de bal van grote afstand op prachtige wijze in de lange hoek (1-2). Vlak voor rust kreeg Hazerswoudse Boys nog twee kleine kansjes. Eerst was het Jari Meertens die de bal meegaf aan Jeroen Groenendijk waar zelf schieten een betere optie leek. Jeroen Groenendijk kreeg de bal iets te veel naar buiten aangespeeld en de echte kans was verkeken. Ook Ivo Vogelaar kreeg nog een klein kansje maar produceerde niet meer dan een rollertje. Met een 1-2 stand werd er gerust. Na de onderbreking kreeg BSC’68 gelijk een prima mogelijkheid. Na een prima aanval kreeg één van de aanvallers van Benthuizen een schietkans. Het schot ging voorlangs. De tweede helft werd vooral een strijd op het middenveld en er viel voor beide doelen niet heel veel te genieten. Halverwege de tweede helft kreeg Ties Tijssen nog twee kopkansen maar beide keren hield keeper Michael Verhoeff de bal op wonderbaarlijke wijze uit zijn doel. Een kwartier voor tijd bracht trainer Wilco Wapenaar de talentvolle Kees Grootscholten in het veld. Deze pas 15-jarige aanvaller mocht zijn debuut maken en viel in voor Jeroen Groenendijk. Tien minuten voor tijd leek de wedstrijd beslist. Want de spits van BSC’68 kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied aangespeeld. Hij draaide weg van zijn directe tegenstander en wilde op doel schieten. Hij raakte de bal niet vol maar deze verdween wel in de uiterste hoek achter keeper Floris van Leeuwen (1-3). Kort daarna stopte Keeper Floris van Leeuwen nog knap een inzet van dichtbij en voorkwam zo dat de Benthuizenaren op een nog grotere voorsprong kwamen. Vlak voor tijd bracht Ivo Vogelaar met een hele knappe kopbal, na een lange bal van achteruit, de spanning terug in de wedstrijd (2-3). De Boys zette nog aan voor een slotoffensief maar echte kansen werden er niet meer gecreëerd. Even voor half vijf floot de prima leidende scheidsrechter Frank van Asperen voor het einde.

Volgende week wacht wederom een derby uit tegen Meerburg al om 13.30 uur.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Floris van Leeuwen; Nick Moerland; Ties Tijssen; Beau Gordijn; Robby Kraan; Justin van Vliet; Jeroen Groenendijk (Kees Grootscholten); Justin Meijer (Silvester Blonk); Sam Timmermans; Jari Meertens; Ivo Vogelaar