Hazerswoudse Boys zakt verder weg op ranglijst na nederlaag tegen Roodenburg.

12 november 2022 14:30

Scheidsrechter

Anoniem

Sportpark Hazerswoudse Boys

Afgelopen zaterdag heeft Hazerwoudse Boys zichzelf een slechte dienst bewezen door op eigen veld met ruime cijfers te verliezen van het Leidse Roodenburg. In een niet al te hoogstaande wedstrijd gingen de mannen van trainer Wilco Wapenaar met 0-4 onderuit. Momenteel staat het elftal op een tiende positie. Het seizoen is nog jong maar als Hazerswoudse Boys aan het einde van dit seizoen nog steeds op deze positie staat, moet het nacompetitie spelen ter voorkoming van degradatie naar de vijfde klasse.

Onder heerlijke omstandigheden werd er even over half drie afgetrapt. Het sportpark was lekker volgelopen en niets stond een leuke voetbalmiddag in de weg. Binnen vijf minuten was het raak. Roodenburg kwam alleen voor keeper Patrick vd Reest. De Hazerswoudse doelman pakte de inzet van dichtbij nog knap maar de rebound werd overtuigend binnengeschoten door een van de Leidse spitsen (0-1). De Leidenaren waren het eerste gedeelte van de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij. Maar de Boys kwam na 20 minuutjes wel iets beter in het spel. En na een half uur spelen kreeg Justin Meijer de eerste kans voor de Hazerswoudenaren. De aanvoerder won op kracht en snelheid een duel van zijn directe tegenstander maar werd nog wel voldoende gehinderd dat hij alleen voor de keeper niet lekker kon afronden. De bal kwam via de keeper bij Jelle Nieuwhof, zijn inzet ging via een Leidse verdediger naast. Vlak voor rust kwam Roodenburg op 0-2. Want na een prima aanval over een paar schijven werd er vanaf  de rand van het strafschopgebied secuur uitgehaald. De bal ging onhoudbaar in de benedenhoek (0-2). Met de verdiende ruststand werden de kleedkamers opgezocht. De tweede helft begon met een prima kans voor de Boys, want na een goede steekbal van Justin van Vliet kwam Sylvester Blonk alleen voor de keeper. De rechteraanvaller haalde hard uit maar zijn inzet ging voorlangs. De Boys had daarna veel de bal maar de overtuiging ontbrak en Roodenburg kwam geen moment in de problemen. Na een uur was de wedstrijd beslist. Ties Tijssen maakte een overtreding in zijn eigen strafschopgebied. De scheidsrechter kon niet anders dan een penalty geven. De strafschop werd feilloos binnen geschoten (0-3). De wedstrijd was gespeeld en kabbelde rustig naar het einde. Keeper Patrick vd Reest redde tien minuten voor tijd nog wel knap op een inzet van dichtbij en de Boys was ook nog één keertje dreigend maar spectaculair werd het niet meer. Vlak voor het einde werd het leed voor de Boys nog groter. Na een rommelige situatie voor het doel van Hazerswoudse Boys maakte Robbie Kraan een overtreding. De scheidsrechter wees opnieuw naar de stip. Ook deze strafschop ging overtuigend binnen (0-4). Even later floot de prima leidende scheidsrechter voor het einde en zakte de Boys naar een tiende positie op de ranglijst.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Patrick vd Reest; Stan van Meurs; Beau Gordijn (Robbie Kraan); Ties Tijssen; Tyler van Buren; Justin Meijer; Justin van Vliet; Glenn Bennis; Ivo Vogelaar; Jelle Nieuwhof  (Daan Tijssen); Sylvester Blonk