4e klasse A

29 oktober 2022 14:30

F.A. Pille

Sportpark Hazerswoudse Boys

Op een warme oktobermiddag heeft Hazerswoudse Boys een 0-2 nederlaag geleden tegen Teylingen. Hazerswoudse Boys en de club uit Sassenheim  troffen elkaar voor het eerst in de geschiedenis. Dit omdat de Sassenheimers pas voor het tweede jaar actief zijn in het zaterdagvoetbal.

Om even over half drie werd er onder aangename omstandigheden afgetrapt. Hazerswoudse Boys moest het doen zonder de zieke keeper Patrick vd Reest. Hij werd prima vervangen door jeugdkeeper Floris van Leeuwen. Hazerswoudse Boys begon zeer matig. Zo kwam Teylingen in de eerste 20 minuten drie keer alleen voor het doel van Floris van Leeuwen maar de Hazerswoudse doelman had alle keren een prima redding in huis. Hazerswoudse Boys werd in de eerste helft maar één keertje gevaarlijk. Ivo Vogelaar werd mooi in de diepte gestuurd door Jari Meertens maar zijn inzet was een prooi voor keeper Wessel Zonjee. Precies na een half uur spelen kwam Teylingen verdiend op voorsprong. Silvester Blonk verspeelde de bal en Teylinegen stond via een snelle combinatie vrij voor het Hazerswoudse doel. Het schot van Pascal de Ridder van dichtbij ging via de binnenkant van de paal in het doel (0-1). Met deze stand werden de kleedkamers opgezocht. In de tweede helft was de wedstrijd veel meer in evenwicht. Hazerswoudse Boys begon kansen te krijgen. En na tien minuten in de tweede helft dacht Sam Timmermans de gelijkmaker binnen te hebben geschoten. Maar nadat de prima leidende scheidsrechter in eerste instantie het vlagsignaal voor buitenspel negeerde en het doelpunt goedkeurde, ging hij toch even het verhaal aanhoren van zijn assistent. Na lang beraad besloot hij de treffer toch af te keuren. De Boys bleef druk houden op het doel van Teylingen. De Sassenheimers roken hun kansen in de counter. Hazerswoudse Boys kwam al een keer goed weg nadat de bal via een kopbal van Beau Gordijn op zijn eigen lat belandde. Maar na 20 minuten was het toch 0-2. Na een prachtig uitgevoerde  counter werd de bal exact op maat voorgegeven vanaf de linkerkant. De perfecte assist werd evenzo mooi ingekopt door één van de spitsen van Teylingen (0-2). Hazerswoudse Boys gaf niet op en kreeg via Jeroen Groenendijk, Ties Tijssen en Ivo Vogelaar nog drie hele goede kansen maar gescoord werd er niet meer. Even voor half vijf floot scheidsrechter Kalkman voor het einde en leed Hazerswoudse Boys een verdiende nederlaag.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Floris van Leeuwen; Glenn Bennis; Beau Gordijn (Ties Tijssen); Stan van Meurs; Robby Kraan; Justin van Vliet (Joris Timmermans); Silvester Blonk (Jeroen Groenendijk); Justin Meijer; Sam Timmermans (Jelle Nieuwhof); Jari Meertens; Ivo Vogelaar