4e klasse A

18 februari 2023 13:00

H.J.M. Visser

Sportpark Hazerswoudse Boys

Hazerswoudse Boys heeft de belangrijke inhaalwedstrijd tegen SJC met 2-1 gewonnen. In een wedstrijd met als inzet het ontlopen van rechtstreekse degradatie komt Hazerswoudse Boys al vroeg op voorspong via Ivo Vogelaar. Het 1 plek lager geplaatste SJC komt halverwege de redelijk gelijk opgaande eerste helft op gelijke hoogte maar incasseert tegen het einde van de door Hazerswoudse Boys gedomineerde tweede helft de tweede goal waardoor de thuisploeg verdiend als uiteindelijke winnaar van het veld stapt.

Hazerswoudse Boys start zonder Nick Moerland, Beau Gordijn en de licht geblesseerde Jari Meertens aan de wedstrijd. Hun vervangers zijn Robby Kraan, Ties Tijssen en Silvester Blonk. En in de spitspositie heeft Joris Timmersmans de plaats overgenomen van Jelle Nieuwhof.

Hazerswoudse Boys vliegt uit de startblokken en komt al na 2 minuten spelen op voorsprong als Leo de Ruiter aan de rechterkant wordt weggestuurd en een prima voorzet aflevert bij de 1e paal die door Ivo Vogelaar resoluut in de korte hoek wordt binnengeschoten. SJC sticht als antwoord 2x gevaar bij scherp indraaiende hoekschoppen maar het is de thuisploeg die na een kwartier spelen dicht bij de 2-0 is als Silvester Blonk de bal vanaf links voorgeeft en opnieuw Ivo Vogelaar de bal op doel schiet maar ditmaal weet keeper Roy Haasnoot met een knappe reflex een treffer te voorkomen. Halverwege de eerste helft ontvangt Silvester Blonk de bal even buiten het strafschopgebied van SJC, passeert met een knappe actie 2 SJC verdedigers maar het aansluitende schot is te slap om keeper Haasnoot te verrassen. In de daaropvolgende tegenaanval ziet de Boys-verdediging er niet goed uit en kan rechteraanvaller Jan Altena een van de achterlijn teruggetrokken bal bij de 2e paal eenvoudig binnentikken en brengt daarmee de stand weer gelijk. In het restant van de 1e helft houden de ploegen elkaar in evenwicht zonder kansen voor beide doelen. Pas in de slotminuut krijgt Hazerswoudse Boys nog een goede kans wanneer na een prima aanval via Justin van Vliet en Ivo Vogelaar de bal voor de voeten van Joris Timmermans belandt maar zijn inzet kan door keeper Haasnoot worden gekeerd.

Vlak na rust probeert Hazerswoudse Boys net als voor rust snel een treffer te forceren en is via een volley rand strafschopgebied van Leo de Ruiter dichtbij maar hij ziet zijn schot net naast het doel verdwijnen. Daarna weet SJC nog even gevaar te stichten maar ziet het daarna de krachten langzaamaan steeds verder afnemen. Hazerswoudse Boys trekt, zonder goed te voetballen maar met veel inzet, de wedstrijd naar zich toe en weet een flink aantal prima kansen te creeren maar is niet scherp in de afronding. Invaller Jelle Nieuwhof krijgt een opgelegde kans als keeper Haasnoot een achterbal zo in de voeten schuift van de Hazerswoudse aanvaller maar Jelle weet de bal daarna niet tussen de palen te krijgen. Niet veel later verschijnt Jelle, na een prima steekpass van de ingevallen Jari Meertens, opnieuw alleen voor keeper Haasnoot die het schot van de aanvaller weet te blokken. Vijf minuten later legt Jelle de bal af op de mee opgekomen aanvoerder Justin Meijer maar zijn schot van 20 meter verdwijnt net over het doel. Vlak voor het eind van de reguliere speeltijd valt de bevrijdende 2-1 alsnog wanneer keeper Roy Haasnoot een mooi gekrulde trap richting verre hoek van Stan van Meurs voor de voeten tikt van Jelle Nieuwhof die de bal uit een lastige hoek feilloos in het lege doel schuift en hiermee Hazerswoudse Boys naar de overwinning schiet. In de blessuretijd had de score zelfs nog hoger kunnen uitvallen via Jari Meertens en Justin van Vliet maar zij zien hun schoten net naast gaan.

Door de overwinning haakt Hazerswoudse Boys aan bij de ploegen die net boven de directe degradatiestreep staan.

Volgende week is er geen competitieprogramma. Op 4 maart speelt Hazerswoudse Boys om 14:00 uur uit bij SJZ.