Nieuws

Een schitterende Polderloop-editie met een nieuw record!

HAZERSWOUDE-DORP – Na de matige weersomstandigheden van de vorige editie, was het dit keer ideaal hardloopweer! Daarmee verschenen uiteindelijk ruim 200 mannen, vrouwen, jongens en meisjes weer aan de start van de Polderloop en er werd zelfs een record verbroken.

Na een aantal koude en onstuimige weken, lijkt het mooie voorjaar te zijn begonnen. Waar het vroeg op de ochtend nog erg fris was, ging de temperatuur dankzij het heerlijke zonnetje al snel omhoog. Met vrijwel geen wind ontstond daarmee een ideaal weertje om mooie tijden te lopen. Deze werden dan ook zeker gelopen!

Zo wist Robert Kras de halve marathon op zijn naam te schrijven met een tijd van 1.20:11 en was de 15 kilometer een prooi voor Bart Crijns met een tijd van 1.00:54. De titel op de 10 kilometer ging naar Dave Klink, die in een tijd van 37:32 over de finish kwam. De 1.5 kilometer en de 5 kilometer gingen respectievelijk naar Luke Elstgeest en Ernst-Jan Hazerhof

Ook bij de dames ging het er weer zeer fanatiek aan toe en werden er mooie tijden gelopen. Els Wiegel kwam met een tijd van 1.56:05 als eerste vrouw over de finish bij de halve marathon en Joyce Heersma-van de Kruik werd de nummer één op de 15 kilometer. Op de 10 kilometer wisten 2(!) vrouwen het oude record uit de boeken te lopen, maar was het de Zweedse Sara Nilson die met een geweldige tijd van 37:18 een nieuw record wist neer te zetten. Gaat hier ooit nog iemand aan kunnen tippen? Ook voor Sanne Werkman (1.5 kilometer) en Lisa Hissink (5 kilometer) was het een feestelijke Polderloop.

Voor dit jaar staan er nog twee Polderlopen op het programma, waarvan er in maart en april één plaats zal vinden. Voor degenen die aan begonnen zijn om te sparen voor het felbegeerde Polderloop T-shirt is het belangrijk om weer deel te nemen, omdat er minimaal aan drie van de vier edities deelgenomen moet zijn. Daarnaast is het uiteraard ook weer mogelijk om voor een dagherinnering te lopen.

De volgende Polderloop zal plaatsvinden op zondag 31 maart. Zoals altijd staan ook dan weer de 1.5 km, 5 km, 10 km, 15 km en halve marathon op het programma.Polderloop 2019 is weer van start!

HAZERSWOUDE-DORP – Ook dit jaar wist de selectie van Hazerswoudse Boys, ondanks een zeer natte zondag, weer een goede loop door de Hazerswoudse polders neer te zetten. Ondanks het mindere weer waren er toch circa 150 enthousiaste deelnemers die de regen en wind wisten te trotseren.

Na een winterse week werd Buienradar maar even goed in de gaten gehouden. Zou er nog meer sneeuw gaan vallen en daarmee de Polderloop van januari in gevaar gaan komen? Niets bleek minder waar, de temperaturen kwamen weer boven nul en de sneeuw werd omgezet in regen. Hierdoor kon de Polderloop gelukkig doorgaan, maar moesten de lopers alsnog flink bikkelen. Toch waren er zo’n 150 deelnemers aan de start verschenen en werden er weer mooie tijden gelopen.

Zo wist Jeroen Bussmann de halve marathon op zijn naam te schrijven met een tijd van 1.23:34. De naam van de winnaar van de 15 kilometer is helaas onbekend gebleven, maar deze persoon wist Danny en Patrick Binnendijk (59:45) met drie seconden nipt voor te blijven (59:42). De 1.5 kilometer, 5 kilometer en de 10 kilometer gingen respectievelijk naar Luke Elstgeest, Matthijs Horlings en Pascal van Norden.

Ook bij de dames ging het er weer zeer fanatiek aan toe en werden er mooie tijden gelopen. Sarine van Leeuwen kwam met een tijd van 1.34:22 als eerste over de finish bij de halve marathon en Angelique Ubbels werd de nummer één op de 15 kilometer. De 10 kilometer was een prooi voor Corina Krijgsman met een tijd van 51:20. Ook voor Sanne Werkman (1.5 kilometer) en Anouck Werkman (5 kilometer) was het een feestelijke Polderloop.

Voor dit jaar staan er nog drie Polderlopen op het programma, waarvan er elke maand één plaats zal vinden. Wanneer je deze editie helemaal vergeten was of gewoon liever oversloeg vanwege het slechte weer, geen ramp: om het felbegeerde Polderloop-shirt te verdienen, dien je drie van de vier lopen te voltooien, iets wat dus nog steeds mogelijk is! Daarnaast is het ook mogelijk om voor een dagherinnering te lopen.

De volgende Polderloop zal plaatsvinden op zondag 24 februari. Zoals altijd staan ook dan weer de 1.5 km, 5 km, 10 km, 15 km en halve marathon op het programma.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!