Kroonprinsjes binden Soccer Boys JO15-1 aan zegekar

Soccer Boys JO15-1

Onder 15 zaterdag, JO15-1, 2e klasse 05P

26 november 2016 9:15

Martin Out

Op een zeer vroeg tijdstip betraden de Kroonprinsjes een mooi wit veld om te gaan spelen tegen Soccer Boys JO15-1. In de aanloop werd nog gesproken over de grote nederlaag van vorig seizoen. Maar er leefde wel een gevoel van we gaan die proberen uit te wissen. En dat we dan daarmee weer wat voor de ranglijst konden strijden zou mooie bijvangst zijn.

De wedstrijd begon goed georganiseerd en de opdracht om minder snel met lange ballen te spelen werd goed uitgevoerd. Net als de afspraak om verdedigend minder hoog te staan en eerst te kijken hoe zij speelden. Er ontwikkelde zich al snel een veldoverwicht. En door goed de maximale breedte te benutten in de voorhoede konden we er op snelheid geregeld gevaarlijk mee worden richting de goal van de Bleiswijkers. De rust werd bereikt met een 2-0 voorsprong. In de rust werd gewaarschuwd voor een opportunistische start van Soccer Boys, waar een wendbare kleine spits was ingevallen, waar onze voorstopper het moeilijk mee had.

Maar geholpen door een tactische keuze van de trainer van Soccer Boys, die zijn betere speler naar achter haalde kon Soccer Boys niet echt gevaarlijk worden. Alleen uit een onnodig weggegeven vrije trap kon Soccer Boys gevaarlijk worden en zelfs de aansluitingstreffer maken. Toch was het niet een helft waar we speelden zoals we kunnen. Te veel ballen werden ingeleverd door slordigheid en te snel willen handelen, wat ten koste ging van de precisie. Met nog tien minuten te gaan ging Soccer Boys achterin 1 op 1 spelen. Maar dat werd in het veld snel herkend. In die fase was bij ons het centrum op het middenveld al meer gaan spelen met puntje iets hoger. Uit een goede break-out kon een aanvaller alleen gestopt worden door een overtreding en de toegekende penalty werd smetteloos ingeschoten en kon de bevrijdende 3-1 worden gevierd.

Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter af en waren er drie terechte punten in the pocket en is iets rechtgezet uit een vorig seizoen.