Onder 15 zaterdag, JO15-1, 2e klasse 05P

18 februari 2017 9:00

Scheidsrechter

Don Roubos

Onbekend

Op een mistig sportcomplex moest vroeg worden aangetreden tegen de ploeg uit Capelle, SVS, waar in de uitwedstrijd op indrukwekkende wijze en weliswaar geflatteerde maar verdiende overwinning werd behaald. Voor SVS leek het een laatste kans om aan te kunnen haken, en ze zouden vast getergd kunnen zijn door de grote nederlaag in de heenwedstrijd. In de week ervoor werd daar veel aandacht aan besteed om uit de fysieke duels te blijven bij ons eigen balbezit, maar dat we indien nodig scherpte moesten hebben bij Balbezit van SVS. En dan vooral in momenten voor onze goal.
Toch hebben we, als staf, ook de druk er af willen halen dat dit DE wedstrijd van het seizoen zou zijn. Daarvoor moeten we nog te veel wedstrijden spelen. Er kon natuurlijk wel een goede, belangrijke stap worden gezet.
De Kroonprinsjes lieten vanaf het begin zien, waarom ze terecht titelkandidaat zijn. Want vanaf het beginsignaal lieten zij zien, dat ze niets cadeau zouden doen, deze ochtend. En dan worden we natuurlijk geholpen door een snelle goal en niet veel later een terechte benutte penalty. De eerste helft kenmerkte zich door een goed georganiseerd Hazerswoudse Boys JO15-1, dat goed onder druk uit wist te voetballen en gevaarlijk kon worden uit vlijmscherpe counters. SVS was gedurende de hele eerste helft aan het zoeken, hoe zij hun spelmaker moesten posteren om het de Kroonprinsjes moeilijker te maken. Vlak voor rust werd een grote kans gemist om geruster de kleedkamer in te gaan.
Na rust werd verwacht dat de stadse mentaliteit van intimiderender en fysieker spel weer geboden zou worden, net als in de heenwedstrijd, maar daar was vandaag minder sprake van. Dat we net na rust op 3-0 kwamen werkt dan in het voordeel. In de fase daarna lieten we ons verrassend genoeg verder achteruit drukken en kon SVS in de wedstrijd groeien. Enkele goede kansen bleven onbenut en SVS kon door twee goals, waarin zij dromerigheid goed uitbuitten, tot 3-2 terugkomen. In de slotfase blijkt dan eens te meer welk wapen wij hebben met onze snelle breaks. Want uit een vroege lange bal werd de bal bij de jarige Bas bezorgd, die in de slotseconden voor de bevrijdende 4-2 zorgde.
Wat een opluchting dat we deze ploeg niet meer tegen komen in een fase waarin het er om moet gaan. De tweede helft geeft aanleiding tot eens goed beraden, hoe we hier beter mee om moeten gaan, want we zijn goed op weg, maar zoals gezegd zijn er nog genoeg wedstrijden te gaan.