Kroonprinsjes weerstaan aanval op koppositie

Haz. Boys JO15-1

Onder 15 zaterdag, JO15-1, 2e klasse 05P

11 maart 2017 14:30

Onbekend

Na het teleurstellende puntverlies in de vorige wedstrijd stond veel van de coaching afgelopen week in het teken van: dingen die je goed kan ook goed WILLEN doen. Vandaag kon Soccer Boys JO15-1 bij winst de eerste plaats overnemen en 1 puntje boven ons uitkomen. De wedstrijd begon nerveus maar met veel inzet van beide ploegen. Soccer Boys had duidelijk wel het betere van het spel, maar moesten erg diep gaan om te proberen het verschil te maken in doelpunten. Maar de verdedigende organisatie stond door het hele team goed genoeg om overeind te blijven. In de rust voorspelde de trainer al, welke tactische wijziging Soccer Boys ging doen en dit leverde meer vertrouwen op in het eigen spel. Wel werd gif gevraagd van de aanvallers om te kunnen profiteren van de kleine foutjes die we ongetwijfeld zouden afdwingen. Een kleine aanpassing zorgde dat we ook bij eigen balbezit gevaarlijker konden uitbreken. Een makkelijk gegeven strafschop leek eerder als doping te werken bij de Kroonprinsjes dan een terugval te veroorzaken. Want in korte tijd werd de achterstand omgezet in een voorsprong, vooral door de gevraagde scherpte. De laatste tien minuten werd een stormloop richting onze goal, waarbij we brutaal probeerden ook mensen voorin te houden om op de counter te kunnen gokken. Dit kon tweemaal bijna goed uitpakken, Vooral uit de spelhervattingen kon Soccer Boys enkele malen gevaar halen. En helaas gaven wij de scheidsrechter de gelegenheid dit enkele malen toe te kennen. Twee minuten voor de reguliere speeltijd werd een (onvoldoende moeilijk gemaakte) lange bal van achteruit verkeerd ingeschat en kwam de bal gelukkigerwijs voor de voeten van een meegelopen aanvaller die de bal kon inschuiven. Gingen we er bijna vandoor met een gestolen overwinning. Want de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dat niet terecht zou zijn. De eerste helft duidelijk voor Soccer Boys en de tweede helft iets meer voor ons geeft deze terechte 2-2 eindstand, naar mijn idee. Hoe anders voelt dit puntverlies dan dat van vorige week!