Haz. Boys JO13-1

Onder 13, JO13-1, Groep 2 15

9 september 2017 10:30

Onbekend

Eindelijk was het moment daar! Voetballen voor het echie! De eerste bekerwedstrijd van de JO13-1 werd gespeeld op het kunstgrasveld van SEV. Daar moesten de 14 spelers het opnemen tegen de JO13-1 van SEV. Onder de toestroom van veel ouders die onze knapen achterna reizen door weer, wind en vooral regen begon de wedstrijd om 10:30. Dat was natuurlijk eerst nog wel een twijfelgeval vanwege het slechte weer van de dag ervoor, maar gelukkig stond het kunstgrasveld niet blank en kwam er zo waar een zonnetje tevoorschijn die menig toeschouwer, voornamelijk onze, lieten genieten.

Het duurde ook niet lang voordat er voor het eerst officieel gejuicht kon worden door de Boys-zijde. Kees Grootscholten (9 jaar nog) stuurde met een splijtende pass Loe Patzig de diepte in die de bal keurig achter de keeper deponeerde en de stand na 2 minuten voetballen al op 0-1 zet.

Na de 0-1 ontstond er een leuk voetbalgevecht. Leuke acties met afwisselend slordige momenten en kansen over en weer. Zo hadden onze verdedigers de grootste moeite met de snelheid en fysieke gesteldheid van de spits van de tegenstander maar wist Jeroen zijn doel schoon te houden. Ook Hazerswoude kreeg een aantal kansen. Via de rechterkant liep het treintje Bram-Louk-Jan op volle toeren en wisten zij regelmatig uit te breken. Helaas resulteerde dit niet eerder dan de 19e minuut tot een treffer. Jan die werd diep gestuurd, passeerde zijn directe tegenstander en schoot op doel. Helaas werd zijn schot gepareerd door de keeper maar wederom was Loe er als de kippen bij om de bal voor de tweede keer achter de keeper te leggen.

Na de 0-2 verloor een grootdeel van de jongens zijn concentratie en waren er een aantal hachelijke momenten voor het doel van Jeroen, gelukkig konden de gastheren hier maar één keer van te profiteren en brak de rust aan. Orde op zaken stellen voor de trainer en zorgen dat de jongens weer fris aan de tweede helft beginnen.

In de rust vonden er drie wissels plaats. Sebastiaan kwam erin voor Jan, Louk gaf zijn plekje over aan Ryan en Pascal, die niet helemaal fit was, verliet het veld voor Jari. Kees en Bowen wisselde van positie en dat bleek met name voor Kees een gouden greep te zijn. Hij ontpopte zich de tweede helft misschien wel tot matchwinner en was continu een plaag voor de defensie van de tegenstander.

Ook in de tweede helft kon er snel gejuicht worden vanaf de Boys-zijde. Een corner werd niet goed weggewerkt en Bowen profiteerde op zeer fraaie wijze! Zijn omhaal ging over de keeper van de tegenstander heen en plofte zo in het netje. BEAUTY!!! Scoren bij je officiele debuut en dan op deze wijze is natuurlijk fantastisch.

Met een 1-3 voorsprong was de wedstrijd eigenlijk wel gedaan, Hazerswoude had het overwicht, had geen last meer van de aanvallers van de tegenstanders en vergaten eigenlijk de score 56e minuut verder uit te bouwen. Er ontstond een soort flipperkast situatie in het strafschop gebied van de tegenstander waarbij de keeper verkeerd gepositioneerd stond en Sebastiaan keurig het overzicht bewaarde en de bal breed passte op Kees. Ook hij luisterde zijn debuut op met een treffer en plaatste de bal met een boogje keurig onder de lat.

Was de pret toen op? Nee nog niet, zo stuurde Loe zijn man nog met een zeer fraaie schijnbeweging het bos in alleen eindigde de kans die daaruit ontstond op miraculeuze wijze naast het doel! Dat had ook voor Loe de bekroning op zijn wedstrijd geweest. Die kreeg hij gelukkig ook nog! Na een goede actie van Kees aan de rechterkant, legde hij de bal klaar voor Loe die deze kans niet onbenut kon laten en de stand naar 1-5 tilde. Einde wedstrijd en de kans om eerste te worden in de bekerpoule leeft nog!

Volgende week neemt de JO13-1 het in een rechtstreeks duel op tegen DWO JO13-2 voor een plek in de volgende ronde.