DWO JO13-2

Onder 13, JO13-1, Groep 2 15

16 september 2017 10:30

Barry van der Lip

Bekerwedstrijd nummer 2 en wederom de vraag of de wedstrijd doorgang zou vinden vanwege de overtallige regenval de afgelopen dagen en vandaag. Gelukkig kon er uitgeweken worden naar het kunstgrasveld van de Boys en stonden de mannen weer te trappelen om te vlammen vandaag. Helaas moest dat wel gebeuren zonder Jan Verhoef die zijn teen heeft gebroken en Lenn de Gelder die tijdens de gymles op vrijdag zijn lies heeft verrekt.

Om 10:30 begon de wedstrijd, in de regen, en wederom stonden de heren van trainer Danny vroeg op voorsprong. Na een paar speldenprikjes op het doel van DWO JO13-2 was het wederom Loe Patzig die het doelnet liet bollen. Na een voorzet van Sebastiaan kon Loe de bal makkelijk langs de keeper spelen.

Daarna werd de wedstrijd een wedstrijd. Met veel chaotische momenten, rommelige fases en beide verdedigingen die op hun grondvesten trilden was het DWO dat toch het spel meer naar zich toetrok. Er ontstonden ook een paar kleine kansjes waarbij het leek dat er één achter keeper Jeroen terecht kwam maar wonder boven wonder ging de bal naast. Toch trokken de bezoekers gelijk. Na een combinatie aan de rechterkant van het veld kon de spits alleen op het doel af en passeerde de uitgekomen Jeroen. 1-1 wat tevens de ruststand zou zijn.

In de rust werd alles op scherp gezet, meer in de duels gaan voetballen, de vrije man gaan zoeken en DWO figuurlijk bij de strot pakken. Dat plannetje leek in de eerste 10 minuten van de tweede helft te werken. De thuisploeg was sterker, gaven geen centimeter ruimte weg en hadden DWO staan waar ze moesten staan. Elke bal werd veroverd en elke lange bal werd onderschept door het centrale duo (Tom Grootscholten en Pascal Kieft). Eerstgenoemde wist de stand weer in het voordeel van Hazerswoude te brengen. Na meerdere corners die in het niets strandde was het na 40 minuten wel raak. Een corner van Ryan vond het hoofd van Tom die de bal via de grond over de keeper heen knikte. 2-1, wat zou betekenen dat de Boys door zouden gaan bekeren!! Helaas kostte de eerste 10 minuten na rust behoorlijk veel kracht en op zo’n moment mis je de kwaliteiten van Lenn. Er was niemand op het middenveld die de gaten dicht liep, alles afjaagde en de andere hier in mee nam. Zo kon DWO uit een counter vrij gemakkelijk gelijk maken. De bal kwam voor de voeten van de linkermiddenvelder die vrij uit kon halen en de bal over Jeroen heen schoot. 2-2 wat zou gaan betekenen dat er na de strafschoppen genomen moesten worden om te bepalen wie er door zou gaan.

Helaas werden het ook strafschoppen, de Boys probeerde wel, kregen nog een paar kleine kansjes maar de gezien over de gehele wedstrijd was de 2-2 stand wel terecht. De Boys leverde een krachttoer door middel van strijd en inzet, DWO had voetbaltechnisch de betere voetballers.

Strafschoppen moesten dus de beslissing brengen. De Boys moesten beginnen en dachten al snel dat het klaar zou zijn. De eerste twee belandde op de lat en naast de goal maar op dat moment dacht Jeroen vast; laat ik het dan maar doen. Hij stopte de 3e strafschop en keek de 5e van DWO naast. De kans om toch nog te ontsnappen alleen toen ging het toch nog mis. Het lijstje ging overboord, de afspraken werden niet nagekomen en met een lolletje werd er naar de stip gelopen. Bal op de paal en DWO scoorde wel. Einde bekeravontuur voor de Boys.

Uit deze wedstrijd kunnen de jongens wel een wijze les trekken. Het nakomen van afspraken is niet alleen belangrijk, maar ook essentieel. Iedere speler heeft een taak in het veld en zal deze ook, zoals gebruikelijk, op 100% uit moeten voeren. Daar ontbrak het vandaag een beetje aan. De echte wil om te winnen, om voor elkaar door het vuur te gaan. Het vuur dat er wel degelijk is in deze groep leek vandaag een vonkje te zijn.

Geen man overboord, volgende week start de competitie en daar gaan we voor. Goed trainen aankomende week en volgende week sterk beginnen in de competitie tegen RODHA’76 JO13-1!