WVC 1

Mannen, 1, 4e klasse A

7 april 2018 14:30

Onbekend

Op een zonnig en goedgevuld sportpark heeft Hazerswoudse Boys de stijgende lijn van de laatste weken niet door kunnen trekken. Tegen het laag geklasseerde WVC werd er met 1-2 verloren.

Het elftal van Edwin de Bruin startte met wat personele problemen. Koen Plaisier was geschorst, Rens Louwers en Tom Roeloffs  waren geblesseerd en het grote talent Collin van Haastrecht verscheen te laat bij de wedstrijdbespreking en startte daardoor op de bank. Binnen één minuut keek Hazerswoudse Boys al tegen een achterstand  aan. Bart Sol gaf een risicovolle breedtepass. Deze werd onderschept en de aanvaller van WVC bedacht zich niet en zijn afstandsschot vloog prachtig in de bovenhoek (0-1). Hazerswoudse Boys deed binnen tien minuten iets terug, want na een half weggewerkte corner schoot Igor van Pielanen de bal knap in het dak van het doel (1-1). De Boys wist zonder goed te spelen in de eerste helft toch aardig wat kansen te creëren. Zo schoot Igor van Pielanen via een tegenstander net over, werd er een doelpunt van Vito Martens afgekeurd wegens vermeend buitenspel en raakte Leo de Ruiter na een mooie aanval via Stan van Meurs en Vito Martens de paal. Met een gelijke stand en de paar kansen in het achterhoofd zochten de mannen van trainer Edwin de Bruin met een gerust hart de kleedkamers op. Na de pauze werd het spel van de Boys minder. Aanvaller Leo de Ruiter kreeg nog wel een goede kans. Maar alleen voor de keeper schoot hij de bal tegen de sluitpost aan. Ook WVC kreeg een paar kansjes; zo kreeg de spits een goede schietkans van dichtbij, maar vloog deze inzet hoog over. Het spel kabbelde wat heen en weer. Yon de Jong had halverwege de tweede helft nog een mooie lob in huis maar de bal zeilde net over het WVC-doel. Een kwartier voor tijd kwam WVC met tien man te staan: Leo de Ruiter was na een lange bal van achteruit sneller dan zijn tegenstander en werd onderuit getrokken. Rood voor WVC. Maar toch was het WVC dat op voorsprong kwam. Want na een voorzet van rechts stond de spits helemaal vrij op acht meter van het doel. Hij kon de bal rustig aannemen en via de nog snel reagerende Patrick vd Reest toch raak schieten (1-2). De lange en sterke Bart Sol werd vervolgens naar voren gestuurd om een slotoffensief te bewerkstelligen. Er volgden drie goede kansen. De eerste was voor Vito Martens, maar zijn keiharde volley na een prima actie van Justin Meijer vloog net over. Vlak daarna kreeg Bart Sol de bal na een knappe één-twee-combinatie met Vito Martens terug  in een druk strafschopgebied; zijn schot van 11 meter ging net over. De grootste kans was voor Vito Martens. Want na een vrije trap van Bart Sol liet de keeper van WVC de bal los. Vito Martens was er als eerste bij maar schoof de bal van dichtbij naast het doel. Een paar tellen later floot de goed leidende scheidsrechter Heemskerk af en wist de Boys dat het deze nederlaag aan zichzelf te wijten heeft. Volgende[A1]  week komt de virtuele koploper SEV uit Leidschendam op bezoek.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Patrick vd Reest; Stan van Meurs; Jeffrey Kastelein; Beau Gordijn (Collin van Haastrecht); Bart Sol; Justin Meijer; Yon de Jong; Igor van Pielanen (Romario van Tol); Roy vd Voort (Joris van Zanten); Leo de Ruiter; Vito Martens.