Meerburg 1

2 - 5

Mannen, 1, 4e klasse A

17 maart 2018 14:00

Hazerswoudse Boys heeft de uitwedstrijd tegen Meerburg met 2-5 gewonnen na 2-0 te hebben achtergestaan. Voor rust nam Meerburg een 2-0 voorsprong die het na rust binnen een kwartier zag worden omgedraaid in een 2-3 achterstand. Via snelle uitvallen wist Hazerswoudse Boys uiteindelijk verdiend uit te lopen naar een ruime 2-5 overwinning.

Met een gevoelstemperatuur ver onder nul vanwege een snijdende oostenwind fluit scheidsrechter Janssen om 14.00 uur de wedstrijd in gang. Hazerswoudse Boys, dat nog steeds met een flinke blessurelijst kampt, begint met Bart Sol en Koen Plaisier in de basis.
Hazerswoudse Boys speelt een redelijke openingsfase zonder tot echte kansen te komen. Meerburg is gesterkt door de sterke rugwind in de eerste helft dominanter maar weet zich ook geen kansen te creëren. Toch komt Meerburg na 25 minuten op voorsprong wanneer Joris van Zanten even buiten het eigen strafschopgebied treuzelt en de bal laat afpakken door Daan van de Zwaan. De spits van Meerburg schiet daarna van 20 meter via een verdediger van de Boys de bal binnen achter de kansloze Patrick van der Reest. Een paar minuten later krijgt Leo de Ruiter een goede kans uit een voorzet van Stan van Meurs maar van dichtbij schiet hij tegen zijn eigen standbeen i.p.v. op doel. Tien minuten later wordt het 2-0 voor de thuisploeg wanneer een steekpass van Barry Verboon door Justin de Jong wordt gemist maar hiermee zet hij wel keeper Patrick van der Reest op het verkeerde been waardoor de bal bij de 2e paal binnenrolt. Voor de Boys krijgen Koen Plaisier en Vito Martens beide een vrije schietkans achter in het zestienmetergebied maar allebei hebben ze het vizier veel te hoog gericht.

Na de thee schieten de Boys uit de startblokken. Binnen 2 minuten is de sterk spelende Collin van Haastrecht het eindstation van een door hem zelf opgezette aanval en hij rondt deze onberispelijk af. Vijf minuten later ontvangt Koen Plaisier de bal uit een mooie pass van Vito Martens en met een volley verschalkt hij keeper Patrick Born. En voor er een kwartier is gespeeld in de 2e helft maakt Justin Meijer er 2-3 van door een afvallende bal uit een hoekschop hard binnen te schieten. Hazerswoudse Boys is daarna met name gevaarlijk via lange ballen en uittrappen waar de verdediging van Meerburg geen kijk op heeft. Vito Martens schiet de Boys uit een uittrap van Patrick van der Reest een kwartier voor tijd naar 2-4 en collegaspits Leo de Ruiter, die al 2x eerder dichtbij een treffer was, zet met zijn treffer de verdiende 2-5 eindstand op het bord.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys thuis tegen vv Oegstgeest om 14.30 uur.