KSD-Marine 1

2 - 2

Mannen, 1, 4e klasse A

14 oktober 2017 14:30

Hazerswoudse Boys heeft aan de uitwedstrijd tegen KSD-Marine 1 punt overgehouden waar het er 3 had moeten hebben. De ploeg kwam al snel achter maar wist voor rust de achterstand ondanks legio gemiste kansen om te buigen naar een 1-2 voorsprong. Na rust kwam tegenstander KSD-Marine met 10 man te staan maar wist wel de gelijkmaker te scoren. In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord en bleken de eerder gemiste kansen 2 dure punten te kosten.

Onder een aangenaam herfstzonnetje start de wedstrijd tussen KSD-Marine en Hazerswoudse Boys 5 minuten later na een discussie of de tenues niet teveel op elkaar lijken. Scheidsrechter Wijnands heeft er geen problemen mee dus beginnen de teams met een kleine vertraging aan de wedstrijd.
Hazerswoudse Boys, met in het doel Stef den Hertog die de geblesseerde Patrick van de Reest vervangt, start actief aan de wedstijd en krijgt na 10 minuten de eerste grote kans wanneer Leo de Ruiter vanaf de zijkant alleen voor keeper Kevin Rombouts opduikt. Leo krijgt de bal langs de keeper maar de bal kan net voor de inkomende Vito Martens worden weggewerkt door een Haagse verdediger. Een paar minuten later wordt Leo de Ruiter opnieuw weggestuurd richting keeper Rombouts en dit keer schiet Leo de bal via de uitgelopen keeper naast. Vlak daarna wordt besloten dat het onderscheid tussen beide tenues toch slecht zichtbaar is en trekt Hazerswoudse Boys de warmloopshirts aan. Direct na de shirtwissel kapt Vito Martens zich knap vrij en bezorgt de bal bij de vrijstaande Justin Meijer maar zijn schot is te wild en zeilt over. Niet veel later volgt een diepe bal van KSD-Marine met aansluitend een lage strakke bal voor het doel die van dichtbij door Mats Switzar wordt binnengetikt. Hazerswoudse Boys gaat direct op zoek naar de gelijkmaker. Rens louwers bezorgt de bal bij Vito Marten die geheel vrij staat in het stafschopgebied van KSD-Marine maar Vito treuzelt te lang en laat zich de bal afpakken door keeper Rombouts. Vijf minuten later staan Vito Martens en keeper Rombouts weer tegenover elkaar en dit keer produceert Vito Martens een slap schot dat eenvoudig kan worden gepakt door de doelman. Een minuut later is het wel raak wanneer Vito Martens een voorzet van Leo de Ruiter tergend langzaam over de doellijn werkt. Na bijna een half uur spelen ontsnapt Mats Switzar aan zijn directe tegenstander en hij probeert met een lob de ver voor zijn doel staande Stef den Hertog te verschalken maar zijn schot verdwijnt ruim over het doel. Enkele minuten later is Leo de Ruiter eerder bij een diepe bal dan de uitgelopen keeper Kevin Rombouts en hij passeert de doelman en schuift de bal in het legen doel en schiet Hazerswoudse Boys eindelijk op voorsprong. Met deze 1-2 voorsprong voor Hazerswoudse Boys gaan beide teams rusten.

Koud uit de kleedkamers na rust krijgt opnieuw Vito Martens een levensgrote kans maar opnieuw laat de spits zien dat het niet zijn dag is. En ook de volgende grote kans die Vito krijgt wordt nonchalant verprutst via een amateuristische stiftbal. Na een kwartier spelen in de 2e helft kan Vito opnieuw met de bal aan de voet richting doelman Rombouts en die plukt de bal weg voor de voeten van de ongelukkige Hazerswoudse Boys spits. Of de doelman daarna de bal weer loslaat of dat Vito de bal uit de handen van de keeper tikt en daarna scoort is niet helemaal duidelijk maar scheidsrechter Wijnands fluit Vito terug en keurt het doelpunt af. Niet veel later komt Hazerswoudse Boys met een overtal te staan wanneer de net ingevallen Kevin Blommestijn een natrappende beweging maakt vlak onder de ogen van de scheidsrechter die hem daarop prompt de rode kaart toont. De man meer blijkt echter geen voordeel maar werkt eerder verlammend op de ploeg van trainer Edwin de Bruin. In plaats van de extra ruimte te benutten wordt er veelvuldig gekozen voor de lange bal die vrijwel allemaal worden afgevlagd vanwege vermeend buitenspel. KSD-Marine gooit er fysiek nog een schepje bovenop en Hazerswoudse Boys laat zich hierdoor en door de assistent-scheidsrechter van de tegenpartij uit het spel halen. Met nog een kleine 20 minuten op de klok komt KSD-Marine zelfs op gelijke hoogte wanneer verdediger Stan van Meurs zich in de eigen zestienmeter eenvoudig laat wegzetten door spits Nicky Goedkoop die daarna uit de draai schitterend binnenschiet en de teams weer op gelijke hoogte brengt. In het restant van de wedstrijd weet het gefrustreerde Hazerswoudse Boys de man meer niet te vinden en weet het ook geen kans meer te creëren en verandert er niets meer aan de stand. Door dit onnodige puntverlies zakt Hazerswoudse Boys 1 plaatsje op de ranglijst naar plaats 5.

Volgende week zaterdag 21 oktober speelt Hazerswoudse Boys om 14:30 uur uit bij vv Oegstgeest.