0 - 2

Meerburg 1

Mannen, 1, 4e klasse A

28 oktober 2017 14:30

Op een koud en winderig sportpark in Hazerswoude-Dorp is het elftal van trainer Edwin de Bruin er niet in geslaagd de punten in eigen huis te houden. In een gelijk opgaand, maar niet al te hoogstaand duel was het Meerburg dat in de tweede helft de overwinning naar zich toetrok (0-2).

Hazerswoudse Boys-Meerburg is een wedstrijd die in competitieverband voor het eerst op de kalender staat. Meerburg is voor het eerst in haar bestaan een zaterdagclub. Ze komen uit de zondag tweede klasse maar moeten nu onderaan (in de vierde klasse) beginnen in het zaterdagvoetbal. Een leuke nieuwe derby op het programma. De wedstrijd begon in een rustig afwachtend tempo. Meerburg voetbalde iets makkelijker maar kansen bleven in het eerste gedeelte van de wedstrijd uit. Pas na ruim twintig minuten viel de eerste kans te noteren: Meerburg legde een aanval over veel schijven op de mat. Deze aanval resulteerde in een kans uit een moeilijke hoek van de rechtsbuiten van Meerburg. Nadat hij Stan van Meurs passeerde schoot hij net naast. Hazerswoudse Boys kwam iets beter in de wedstrijd. Zo kreeg Roy vd Voort (net ingevallen voor de geblesseerde aanvoerder Jeffrey Kastelein) een redelijk vrije schietkans uit een corner. Zijn inzet miste overtuiging en werd redelijk makkelijk geblokt. Vlak voor rust kreeg Hazerswoudse Boys de grootste kans van de eerste helft; want na een prima voorzet van de rechterkant van Vito Martens schoot Justin Meijer tegen de goed uit zijn doel gekomen keeper van Meerburg. In de tweede helft was het al snel raak; na een prima voorzet van rechts was het de Meerburgse spits die de Boys-verdediging verraste en de bal prachtig in het dak van het doel schoot (0-1). Vlak daarna was het bijna weer raak. Want na een vlijmscherpe Meerburgse counter ging de bal vlak voor het doel langs van keeper Patrick vd Reest. Hazerswoudse Boys leek nu wakker en drukte Meerburg terug op eigen helft. Na een uur was het Bart Sol die de Boys bijna op gelijke hoogte bracht; na een goed genomen corner van Rens Louwers kopte hij, nadat hij zich ontdaan had van zijn directe verdediger, op de paal. Even daarna was het Justin Meijer die een goede actie in huis had. De voorzet van de Hazerswoudse middenvelder kwam met een gelukje bij Roy vd Voort. De invaller schoot voorlangs. Nadat er een vrije trap van Vito Martens nog van de lijn gehaald werd, herstelde Meerburg zich weer. Zo belandde een inzet na een goed genomen corner op de lat en had keeper Patrick vd Reest een hele knappe redding in huis na een inzet van dichtbij. In de laatste minuut was de beslissing toch daar. Na een lange pass van achteruit was het de verder goed spelende Beau Gordijn die de bal verkeerde inschatte. Een Meerburgse aanvaller nam de bal knap mee en alleen voor de keeper rondde hij rustig af (0-2). Zo verloor Hazerswoudse Boys van een iets sterker Meerburg en is men op de ranglijst terug te vinden op een achtste plaats.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Patrick vd Reest; Stan van Meurs (Duco Rens); Bart Sol; Beau Gordijn; Tom Roeloffs; Justin Meijer; Yon de Jong; Jeffrey Kastelein (Roy vd Voort); Rens Louwers; Joris van Zanten; Vito Martens.