Haz. Boys 1

Mannen, 1, 4e klasse A

21 april 2018 14:30

Onbekend

In een wedstrijd die vrijwel een kopie was van de wedstrijd van vorig jaar was Alphia veel te sterk voor Hazerswoudse Boys. Voor rust wist Alphia het grote krachtsverschil slechts in 2 doelpunten om te zetten tegen een zonder pit spelend Hazerswoudse Boys. Na rust leek Alphia in slaap gewiegd door het spel van de tegenstander en kon Hazerswoudse Boys zelfs de spanning terug in de wedstrijd brengen met een doelpunt. Maar verder komt Hazerswoudse Boys niet zodat Alphia terecht met 3 punten van het veld stapte.

In een aangename temperatuur starten Alphia en Hazerswoudse Boys hun onderlinge duel dat nooit echt een wedstrijd wordt. Hazerswoudse Boys dat aantreedt zonder Justin Meijer, Vito Martens en Yon de Jong mist de wilskracht om er een echte wedstrijd van te maken. Alphia combineert er in de eerste helft lustig op los en de spelers van Hazerswoudse Boys lopen continu achter hun directe tegenstander aan en de spaarzame keren dat de ploeg de bal zelf heeft is dat balbezit van korte duur. Na 7 minuten komt Alphia op voorsprong na simpel balverlies van Hazerswoudse Boys op het middenveld waarna Alphia via 3 schijven de bal voor het doel panklaar op het hoofd legt van een vrijstaande speler die de bal voor het doel kopt waar de inlopende Bryan de Bruin de bal van dichtbij het laatste zetje geeft. Tien minuten later is het weer raak voor de thuisploeg als Remco Zuijdervliet de bal vrij kan inkoppen. In het restant van de 1e helft creëert Alphia nog een handvol goede kansen maar dankzij goed keeperswerk van Patrick van der Reest en hulp van de paal weet het de marge niet te vergroten. Pas 1 minuut voor rust krijgt Hazerswoudse Boys na de eerste goed lopende aanval een kansje via spits Leo de Ruiter die met een schotje met links keeper Robbert Plug niet kan verrassen.

Na rust is ook bij Alphia de pit verdwenen waardoor er een gezapig potje "zomeravondvoetbal" ontstaat. Na 20 minuten spelen in de 2e helft komt uit het niets de spanning terug in de wedstrijd wanneer de Alphia verdediging verzuimt een corner weg te werken waarna Joris van Zanten van dichtbij de aansluitingstreffer kan scoren. Al is de spirit er bij de thuisclub volledig uit toch krijgt het nog een aantal grote kansen waarbij keeper Patrick van der Reest met een aantal knappe reddingen de spanning in de wedstrijd houdt. Met nog een kwartier te spelen komt het opgeveerde Hazerswoudse Boys met 10 man te staan wanneer scheidsrechter Doesburg een stevige charge van aanvoerder Jeffrey Kastelein bestraft met de rode kaart waar geel meer op zijn plaats lijkt. Toch is het tiental van Hazerswoudse Boys nog 2x dicht bij de gelijkmaker via corners. Eerst verzuimt Ruud Plaisier zijn hoofd tegen de bal te zetten uit een perfect getrapte corner en 2 minuten voor tijd ontstaat er na een corner een ouderwetse scrimmage vlak voor de neus van keeper Plug die uiteindelijk de inzet van Leo de Ruiter kan pakken. In de slotminuut houdt Patrick van der Reest niet voor het eerst vanmiddag spits Kelvin Hoogendoorn van scoren af waarna scheidsrechter Doesburg het genoeg vindt en affluit.

De eerstvolgende wedstrijd van Hazerswoudse Boys is op zaterdag 12 mei om 14:30 uur thuis tegen Haagse Hout.