Hazerswoudse Boys behaalt knap gelijkspel tegen koploper Oegstgeest.

2 - 2

FC Oegstgeest 1

Mannen, 1, 4e klasse A

24 maart 2018 14:30

Afgelopen zaterdag heeft Hazerswoudse Boys een prima resultaat gehaald tegen Oegstgeest. De koploper kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar even zo vaak toonde het elftal van trainer Edwin de Bruin veerkracht. De 2-2 eindstand gaf de verhoudingen op het veld prima weer.

Op een prima gevuld sportpark en onder aangenaam aanvoelend voorjaarsweer werd de wedstrijd even over half drie in gang gezet. Hazerswoudse Boys liet gelijk van af het begin zien dat ze eindelijk definitief uit de winterslaap waren ontwaakt. Vorige week werd er bij Meerburg al een goed resultaat geboekt en tegen Oegstgeest werd er ook met een prima instelling gespeeld. In de beginfase kregen Leo de Ruiter en Vito Martens een goede schietkans, maar beide aanvallers besloten de bal breed te leggen in plaats van voor eigen succes te gaan en zo gingen de beide mogelijkheden verloren. Oegstgeest kreeg uiteraard ook haar kansjes: zo was er na een kwartier een solo van Roy Elkerbout die Jeffrey Kastelein en Beau Gordijn in de luren legde, maar alleen voor het  Hazerswoudse doel was keeper Patrick vd Reest hem met een knappe redding de baas. De in de eerste helft uitstekend spelende Koen Plaisier kreeg nog een prima schietkans uit een afgeslagen corner. Zijn poging met zijn zwakkere rechterbeen ging  net over. Halverwege de eerste helft kwam Oegstgeest toch op voorsprong; een hard afstandsschot van Adil Harfaoui was Patrick vd Reest te machtig (0-1). Hazerswoudse Boys was niet van slag, want onder aanvoering van de jonge Collin van Haastrecht werd er fanatiek op de gelijkmaker gejaagd. Niet dat dit heel veel kansen opleverde maar er was een verbetenheid in het elftal te zien welke er in de vorige maanden niet was. Vlak voor rust was er de gelijkmaker; Vito Martens kreeg de bal een beetje gelukkig mee maar had daarna wel een juweel van een steekpass in huis op de snelle Leo de Ruiter. Alleen voor de keeper bleef hij rustig en ronde hij resoluut af (1-1). Na de rust kwam de koploper al snel weer op voorsprong. Oegstgeest kreeg een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied.  In zo’n geval moet de Hazerswoudse defensie veel harder en meedogenlozer zijn. Want Abel Bormans mocht de bal in een vol strafschopgebied zomaar binnen lopen (1-2). Oegstgeest werd wat sterker en liet even zien dat zij niet voor niets bovenaan staan. Zo kregen zij na een mooie aanval over veel schijven dan ook nog een prima schietkans maar Roy Elkerbout schoot de bal van de rand van het strafschopgebied over. Toch kwam Hazerswoudse Boys weer op gelijke hoogte. Want het was middenvelder Justin Meijer die na een verlengde corner de bal hard en overtuigend bij de tweede paal binnenschoot (2-2). Zo naderde de wedstrijd het einde. Oegstgeest kreeg  een kwartier voor tijd nog een hele grote kans, of eigenlijk kreeg Oegstgeest nog drie grote kansen in één aanval. Want alleen voor de keeper Patrick vd Reest schoot invaller Jurgen Bouwman op de lat, de rebound werd door Bob de Hollander eveneens op de lat gekopt en de terugspringende bal werd over gekopt door Abel Bormans. Hazerswoudse Boys zette nog één keer aan, maar de snelle Leo de Ruiter kreeg de bal net niet lekker mee om zo alleen voor de keeper  uit te kunnen halen. Vlak voor tijd voorkwam de goed naar binnen geknepen Bart Sol met een hele knappe sliding dat Oegstgeest toch nog met drie punten naar huis ging. Zo eindigde dit duel in een gelijkspel. Een gelijkspel dat op basis van het spelbeeld terecht was.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys uit bij LVV Football Factory.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Patrick vd Reest; Bart Sol; Beau Gordijn; Jeffrey Kastelein; Stan van Meurs; Koen Plaisier (Yon de Jong); Collin van Haastrecht; Joris van Zanten; Justin Meijer; Vito Martens; Leo de Ruiter.