2 - 1

Football Factory 1

Mannen, 1, 4e klasse A

18 november 2017 14:30

Op een koud en winderig sportpark in Hazerswoude heeft het elftal van trainer Edwin de Bruin de drie punten weten thuis te houden. In een meer spannend dan hoogstaand duel werd Football Factory met een 2-1 nederlaag terug naar Leiden gestuurd.
Om even over half drie floot scheidsrechter Verhoef voor het begin van de wedstrijd welke door de Boys gewonnen moest worden om nog enigszins aansluiting te houden met de bovenste plaatsen. De start van de Boys was prima. Want na zes minuten was het al raak. De altijd gedreven Justin Meijer kreeg de bal op rechts aangespeeld, de rechtshalf had een prima actie en een dito voorzet in huis. De bal kwam op maat bij Vito Martens en de Hazerswoudse spits schoot hard en zuiver in de lange hoek (1-0). Een paar tellen later was het bijna weer raak. Want na een hele goede voorzet van de jonge Tom Roeloffs kwam Yon de Jong net een teenlengte te kort om te kunnen afronden. Na dit sterke eerste kwartier zakte het niveau van de Boys. Football Factory kroop uit haar schulp en schoot bijna de gelijkmaker op het scorebord, maar een schot van buiten het strafschopgebied belandde op de paal. Ook Hazerswoudse Boys raakte het houtwerk want na een voorzet van Rens Louwers werkte Vito Martens de bal met een halve omhaal op de paal achter de Leidse doelman. De toeschouwers moesten tot vlak voor de rust wachten tot het volgende moment van opwinding. Hazerswoudse Boys kreeg in de 42ste minuut een vrije trap op de rand van het doelgebied nadat de Leidse doelman onterecht bestraft werd voor het oppakken van een terugspeelbal. De vrije trap werd door Rens Louwers niet helemaal lekker geraakt en werd zo een prooi voor de keeper. In de laatste minuut voor rust was het verdediger Stan van Meurs die te kort terugspeelde op keeper Patrick vd Reest. Eén van de Leidse spitsen was eerder bij de bal en kon zo alleen op het Hazerswoudse doel af. Patrick vd Reest bewees zijn klasse en hield de Boys op de been. Zo werd er met een 1-0 tussenstand gerust. Na de pauze was het Vito Martens die een prima steekbal in huis had en zo Roy vd Voort alleen voor de keeper zette. De Hazerswoudse aanvaller schoot teleurstellend in het zijnet.  Even later kreeg Roy vd Voort nog een kans, maar zijn schot na een aanval over veel schijven miste kracht en zo kon de keeper simpel redding brengen. Hazerswoudse Boys kreeg zonder goed te spelen aardig wat kansen: zo had de flets spelende Joris van Zanten een prachtige steekbal in huis op Vito Martens. De spits wilde de ver uit zijn doel gekomen keeper omspelen maar werd wild neergehaald. De scheidsrechter kon niet anders dan de rode kaart trekken. De vrije trap werd overgeschoten. Gek genoeg kwamen de Leidenaren met tien man beter in hun spel. Binnen een paar minuten trokken ze de stand gelijk; een vrije trap werd voorbij de tweede paal knap terug gelegd en kon zo simpel worden binnengelopen door één van de Leidse spitsen (1-1). Een paar tellen later had keeper Patrick vd Reest een knappe redding in huis op een schot van dichtbij en behoedde zo zijn team voor een achterstand. Trainer Edwin de Bruin bracht de lichtgeblesseerde spits Leo de Ruiter in. Dit resulteerde direct in een doelpunt. Want het was Leo de Ruiter die 20 minuten voor tijd knap doorging en de bal op maat teruglegde op de inkomende Roy vd Voort. De Hazerswoudse spits rondde resoluut af en liet de keeper kansloos in de lange hoek (2-1). Hazerswoudse Boys kreeg gelijk daarna nog een grote kans maar een schot van Joris van Zanten ging voorlangs. Vlak voor tijd kreeg Leo de Ruiter de kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Maar na een mooie aanval via Stan van Meurs, Justin Meijer en Roy vd Voort kwam de bal bij de snelle Leo de Ruiter maar zijn wilde inzet ging voorlangs. Een paar tellen later floot scheidsrechter Verhoef voor het laatst en behaalde Hazerswoudse Boys zonder goed te spelen een verdiende overwinning. Volgende week speelt Hazerswoudse Boys uit bij Haagse Hout.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Patrick vd Reest; Stan van Meurs; Beau Gordijn; Jeffrey Kastelein; Tom Roeloffs (Bart Sol); Justin Meijer; Yon de Jong; Joris van Zanten; Rens Louwers (Romario van Tol); Roy vd Voort; Vito Martens (Leo de Ruiter).