UDO 1

Mannen, 1, 4e klasse A

23 september 2017 14:30

X

Op een zonovergoten sportpark in Hazerswoude Dorp heeft het elftal van de nieuwe hoofdtrainer Edwin de Bruin zonder echt te overtuigen haar eerste wedstrijd gewonnen. Het team dat op veel plaatsen gewijzigd is in vergelijking met vorig jaar won verdiend met 3-1 van UDO.

Hazerswoudse Boys startte dit seizoen met de wetenschap dat er, naast het afscheid van hoofdtrainer Manfred vd Bosch, ook nog vier basisspelers zijn vertrokken. Zo hebben Roy van Leeuwen, Thijs van Wetten, Joren van Dijk en Nick Moerland om verschillende redenen aangegeven te stoppen met selectievoetbal. De selectie is aangevuld met spelers uit de eigen jeugd.

Tegen Udo was het begin stroef. Zowel Hazerswoudse Boys als UDO hadden moeite om een mooie aanval op de mat te leggen. Het was Hazerswoudse Boys dat de eerste kansjes kreeg. Zo speelde Vito Martens zichzelf knap vrij maar was de keeper op tijd uit zijn doel om erger te voorkomen, en een paar tellen later ging een kopbal van verdediger Ruud Plaisier net over. Hazerswoudse Boys leek na een kwartier op voorsprong te komen maar Leo de Ruiter zag zijn doelpunt terecht afgekeurd worden wegens buitenspel. Aan de andere kant moest keeper Patrick vd Reest één keer handelend optreden om een doorgebroken speler van UDO van het scoren af te houden. Halverwege de eerste helft was het op eens raak: Rens Louwers nam een indraaiende corner, deze werd bij de eerste paal verlengd om vervolgens overtuigend te worden binnengeschoten door Vito Martens (1-0). Binnen een paar tellen stond het echter weer gelijk, want na een prima voorzet van rechts was de communicatie achterin bij Hazerswoudse Boys slecht en kon één van de UDO-aanvallers rustig binnenkoppen (1-1). De wedstrijd was nu meer in evenwicht dan in het eerste gedeelte van de eerste helft. Zo kregen beide teams nog een goede schietkans van de rand van het strafschopgebied maar even zo vaak stond het vizier niet op scherp. Vlak voor rust was het dan toch nog raak voor Hazerswoudse Boys. Leo de Ruiter belandde na een lange bal van achteruit in een sprintduel met één van de verdedigers van UDO. De snelle Hazerswoudse aanvaller was eerder bij de bal en omspeelde daarna ook soepel de keeper en zorgde zo voor een 2-1 ruststand. Na rust kwam de Boys goed uit de startblokken. Want binnen 5 minuten was het Vito Martens die een voorzet van links van Stan van Meurs in één keer uit de lucht nam. De bal verdween prachtig en onhoudbaar in de hoek (3-1). Verder was de tweede helft een matig schouwspel. UDO schoot nog wel een vrije trap hard op de lat. En ook Leo de Ruiter kreeg nog een kopkans na een prima voorzet van Roy vd Voort. Maar er veranderde niets meer aan de score en even voor half vijf floot de scheidsrechter voor het einde.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys uit tegen WVC.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Patrick vd Reest; Romario van Tol (Stan van Meurs); Ruud Plaisier; Beau Gordijn; Tom Roeloffs (Ivo van Aalst); Rens Louwers; Jeffrey Kastelein; Joris van Zanten; Justin Meijer; Leo de Ruiter; Vito Martens (Roy vd Voort).