Hazerswoudse Boys wint in doelpuntrijk duel van Football Factory

Football Factory 1

3 - 4

Mannen, 1, 4e klasse A

31 maart 2018 14:30

Op bezoek bij Football Factory heeft Hazerswoudse Boys in een doelpuntrijk duel met 3-4 gewonnen en de in grote getale meegereisde supporters werd door beide partijen een boeiende en amusante wedstrijd op het kunstgras voorgeschoteld die helaas onder de matige en soms warrige leiding stond van scheidsrechter Yanover.

Al na vier minuten opende de Boys de score toen uit een voorzet van Stan van Meurs de bal op de paal werd gekopt door Vito Martens maar de rebound werd door Leo de Ruiter simpel ingetikt en dus voor de 0-1 zorgde. Een onnauwkeurige pass van Justin Meijer werd onderschept door Gary Peron en hij wist met deze buitenkans wel raad en lobde beheerst over Patrick van der Reest de 1-1 binnen. Na een half uur spelen krijgen de Boys op 25 meter een vrije trap te nemen en Jeffrey Kastelein krulde met uiterste precisie de bal in de kruising van het doel en de 1-2 is een feit. Kort hierna moet Patrick van der Reest een uiterste krachtinspanning doen en ranselt op schitterende wijze de gelijkmaker uit zijn doel. Uit een mooie aanval kwam de bal uiteindelijk bij Leo de Ruiter terecht, maar hij zag zijn inzet op de paal belanden. Het spel blijft op en neer gaan maar voor rust weten beide teams niet meer tot scoren te komen en gaan de rust in met 1-2.

In de 50e minuut komt Football Factory weer op gelijke hoogte nadat er slecht werd uitverdedigd en  de bal voor de voeten kwam van Gary Person en zijn uithaal betekende de 2-2. Maar de Boys pakte de draad weer op en Yon de Jong werd in het strafschopgebied onder uitgehaald en de scheidsrechter kende een strafschop toe die door Justin Meijer via de doelman tot doelpunt werd gepromoveerd en zo de 2-3 aantekende. In de 68e minuut leek de wedstrijd beslist toen Vito Martens van grote afstand de doelman met een geplaatste inzet kansloos liet en voor 2-4 zorgde. Maar in de daaropvolgende aanval wist Football Factory via Danny Boers de aansluitingstreffer binnen te werken en de stand op 3-4 te brengen en de spanning was weer terug. Na een duel aan de zijlijn kreeg tot verbazing van veel supporters Koen Plaisier de rode kaart voorgehouden nadat hij in een duel zijn tegenstander zou hebben nagetrapt. Trainer Edwin de Bruin wisselt hierna aanvaller Vito Martens voor middenvelder en debutant Ivo Vogelaar om de aanvalsdrang van Football Factory af te stoppen. Dit pakt goed uit en de Boys weten met 10 man de winst mee naar Hazerswoude te nemen en de meegereisde supporters gingen na het zien van een aantrekkelijke en vermakelijke wedstrijd huiswaarts. Volgende week zal er thuis worden aangetreden tegen WVC uit Roelofarendsveen.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Patrick vd Reest; Bart Sol; Beau Gordijn; Jeffrey Kastelein; Stan van Meurs; Koen Plaisier; Collin van Haastrecht; Yon de Jong; Justin Meijer; Vito Martens (Ivo Vogelaar); Leo de Ruiter.