FC Oegstgeest 1

4 - 1

Mannen, 1, 4e klasse A

21 oktober 2017 14:30

Op het kunstgras van vv Oegstgeest heeft Hazerswoudse Boys een duidelijke 4-1 nederlaag geleden. In de 1e helft komt Oegstgeest met 2-0 voor maar ziet 5 minuten voor rust haar aanvoerder met rood naar de kleedkamer verdwijnen na een overtreding op de doorgebroken Vito Martens. De man minder op het veld belet Oegstgeest niet om vlak voor rust de wedstrijd te beslissen door op 3-0 te komen. Na rust zijn de 10 van Oegstgeest opnieuw gevaarlijker dan het elftal van Hazerswoudse Boys en scoort Oegstgeest voor de 4e keer. Het slotakkoord is voor Hazerswoudse Boys dat via een afstandsschot van Rens Louwers in de slotseconden de eer kan redden.

Door blessures van verdedigers Ruud Plaisier en Tom Roeloffs moet trainer Edwin de Bruin een beroep doen op oudgediende Bart Sol in het hart van de defensie en haalt hij Justin Meijer een linie naar achteren. Patrick van der Reest keert weer terug onder de lat na een blessure.
Het eerste kwartier spelen beide teams afwachtend en is er weinig actie te zien voor beide doelen. Na precies een kwartier spelen lijkt de eerste echte kans voor Leo de Ruiter na een voorzet van Rens Louwers maar hij komt vlak voor keeper Van der Meij net niet tot een kopbal. Een paar minuten later verzilvert Oegstgeest wel direct haar eerste grote kans wanneer spits Ozan Demirbas wordt aangespeeld in de zestien van Hazerswoudse Boys en hij zijn kont in zijn directe tegenstander draait en uit de draai van dichtbij de 1-0 achter keeper Patrick van der Reest schiet. Vlak na de aftrap krijgt Hazerswoudse Boys een corner die bij de 2e paal door Justin Meijer voorlangs het doel wordt gekopt. Weer een minuut later komt Oegstgeest op 2-0 wanneer Danny Wenink 2 Hazerswoudse Boys verdedigers eenvoudig uitkapt en alleen voor keeper Van der Reest de bal geplaatst in het doel schiet. Tien minuten later kan Patrick wel redding brengen op een gevaarlijk schot van Roy Dijkstra. Hazerswoudse Boys komt in die fase niet in het spel voor en kiest onder druk snel voor de lange bal. Vijf minuten voor rust probeert Vito Martens nog wat te maken van zo'n lukrake lange bal en hij weet zich ietwat gelukkig langs directe tegenstander Robin Noort te wurmen en rukt op richting doel van Oegstgeest als hij wordt gevloerd door de Oegstgeestse aanvoerder. Scheidsrechter Smedinga fluit en wijst naar de penaltystip en geeft aanvoerder Van Noort een gele kaart. Even later verandert de scheidsrechter van mening na een praatje met de assistent-scheidsrechter van Oegstgeest en geeft tot verbazing van iedereen langs de kant en in het veld een vrije trap op de rand van het strafschopgebied en toont aanvoerder Van Noort een nieuwe kaart namelijk de rode. De aanvoerder protesteert nog hevig maar verlaat wel het veld. De aansluitende vrije trap die wordt genomen door Rens Louwers wordt door keeper Van der Meij over getikt. Met 45 minuten op de klok legt Hazerswoudse Boys de eerste vlot lopende aanval op de mat waarbij Justin Meijer de bal strak voorgeeft maar Vito Martens bij de 2e paal een teenlengte tekort komt om de voorzet binnen te tikken. In de blessuretijd van de eerste helft gooit Oegstgeest de wedstrijd in het slot wanneer de geheel vrijstaande Roy Elkerbout de bal ontvangt in het strafschopgebied van Hazerswoudse Boys en de 3-0 binnenschiet.

In de beginfase na rust is het opnieuw Roy Elkerbout die na slordig balverlies van Jeffrey Kastelein vrij voor keeper Patrick van der Reest opduikt maar hij laat zich naar de buitenkant dringen en schiet daarna in de handen van de keeper. Na 10 minuten spelen krijgt Oegstgeest een vrije trap rond de middellijn. Adil Harfaoui ziet keeper Patrick van der Reest voor zijn doel staan en besluit in 1x op doel te schieten. Het schot verdwijnt schitterend in het dak van het doel maar wordt afgekeurd door scheidsrechter Smedinga omdat hij de bal nog niet had vrijgegeven. Oegstgeest vindt ook met een man minder gemakkelijker de vrije man dan de elf van Hazerswoudse Boys. Hazerswoudse Boys verzuimt om druk naar voren te zetten zodat Oegstgeest gemakkelijk kan blijven combineren en kansen creëren. Keeper Patrick van der Reest behoedt zijn ploeg een aantal keren voor een grotere achterstand op schoten van Ozan Demirbas en Bob den Hollander. Met nog 10 minuten te spelen krijgt Hazerswoudse Boys eindelijk een goede kans op een treffer wanneer Vito Martens van de zijkant op keeper Van der Meij afgaat maar hij produceert een slap schot dat via de keeper over de achterlijn gaat. Vijf minuten later bekroont Adil Harfaoui zijn goede spel met een goal wanneer hij richting het doel van Hazerswoudse Boys wordt gestuurd, keeper Van der Reest omspeelt en de bal in het doel schuift en zo Oegstgeest op 4-0 brengt. Niet veel later maakt hij bijna zijn tweede goal uit een mooi genomen vrije trap maar hij ziet zijn schot op de lat uiteenspatten. In de slotseconden kan Hazerswoudse Boys via Rens Louwers toch de eer redden. De bal wordt op het middenveld veroverd en Joris van Zanten lanceert prima Rens Louwers die met een afstandsschot de bal in de kruising schiet achter de kansloze Oegstgeestse doelman. Scheidsrechter Smedinga fluit hierna direct af. Door dit duidelijke verlies zakt de ploeg uit Hazerswoude-dorp naar de 7e plaats.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys om 14:30 uur thuis tegen Meerburg uit Zoeterwoude.