Roodenburg 1

1 - 1

Mannen, 1, 4e klasse A

9 december 2017 14:30

Op het kunstgrasveld bij Roodenburg heeft Hazerswoudse Boys geen goed vervolg kunnen geven na de winst Alphia. Na een uiterst povere eerste helft waarin Roodenburg een 1-0 voorsprong nam kon in de slotfase nog een punt worden gered door een late treffer van Justin Meijer en moesten de beide teams met 1 punt genoeg nemen.

De Boys begonnen zonder Yon de Jong die te laat was voor de wedstrijdbespreking en zijn team geen goede dienst bewees. De omstandigheden om te spelen waren prima en het kunstgrasveld lag er perfect bij, maar de beleving waar de Boys vorige week mee speelden was in de verste verte niet waarneembaar en de thuisploeg kreeg een aantal mogelijkheden door afstandsschoten van Aymen Mizab en Jeroen van Hooidonk, maar Patrick van der Reest wist zijn doel kundig schoon te houden. Na geklungel aan de zijlijn van Stan van Meurs in de 36e minuut kon de spits Monfils zich knap vrijspelen en met een bekeken inzet de stand op 1-0 zetten. De Boys kregen voor rust nog een aantal mogelijkheden maar gingen daar te onhandig mee om en konden dus niet voorkomen dat de Boys met een achterstand gingen rusten.

De eerste grote kans na rust was voor Roodenburg toen Leroy Brooks alleen opdook voor Patrick van der Reest maar de doelman wist zijn inzet te keren. Het spel werd rommeliger aan beide zijde en de lange bal werd veelvuldig gehanteerd. Bij Roodenburg was good-old Marvin Bok  ingevallen en was een lastig te bespelen tegenstander voor de Boys. Trainer Edwin de Bruin probeerde met een dubbele wissel door Yon de Jong en Igor van Pielanen in het veld te brengen voor Joris van Zanten en Roy van der Voort om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. De Boys konden tot de rand zestien nog wel komen, maar daar was verdediger en uitblinker Sabir Serray telkens een sta in de weg. Het leek dan ook op een nederlaag uit te draaien, maar uit een voorzet van Tim Turk stond Justin Meijer opeens oog in oog met doelman Michiel Hugens en schoot in blessuretijd beheerst de 1-1 in de touwen. Een minuut later had Jeffrey Kastelein de onverdiende overwinning binnen kunnen koppen, maar hij zich zijn inzet op de bovenlat belanden. Beide teams werden door scheidsrechter Rosenveldt naar de kleedkamer gedirigeerd. De Boys hadden met een betere instelling aan de wedstrijd moeten beginnen, wie de schoen past trekt hem aan, en beloonde daarmee de meegereisde supporters geen schouwspel als een week geleden. Hopelijk als het weer het toe laat kan er volgende week thuis tegen Wassenaar met meer bezieling worden gespeeld en het jaar op een waardige wijze worden afgesloten.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Patrick vd Reest; Tom Roeloffs; Beau Gordijn; Jeffrey Kastelein; Stan van Meurs; Roy vd Voort (Igor van Pielanen); Tim Turk; Joris van Zanten (Yon de Jong); Justin Meijer; Vito Martens; Leo de Ruiter