VVSB 1

2 - 1

Mannen, 1, 4e klasse A

17 februari 2018 14:30

Hazerswoudse Boys heeft de uitwedstrijd tegen VVSB met 2-1 verloren. Lange tijd had het team uitzicht op minimaal een punt maar moest uiteindelijk 10 minuten voor tijd toch nog een tegentreffer incasseren die de winst betekende voor de thuisploeg.

Hazerswoudse Boys kan in de wedstrijd tegen VVSB weer beschikken over de een week eerder geschorste aan voerder Jeffrey Kastelein. Verder zijn Joris van Zanten, Beau Gordijn en Rens Louwers terug van een blessure.

Op het sfeerloze kunstgrasveld achter de kantine van VVSB begint Hazerswoudse Boys fel aan de wedstrijd en probeert vroeg druk te zetten op de verdediging van de nummer 3 van de ranglijst. De eerste kans is voor VVSB wanneer een aanval van Hazerswoudse Boys wordt onderschept en VVSB via een snel uitgevoerde counter Berend de Jong bereikt die net buiten het zestienmetergebied kan uithalen maar keeper Patrick van der Reest weet het schot tot corner te verwerken. Een minuut later is de eerste kans voor de Boys wel meteen raak. Leo de Ruiter is net iets eerder bij de bal als de ver uit zijn doel gekomen Andy Otte en tikt de bal over de keeper maar niet richting doel. De bal wordt daarna slecht uitverdedigd door de Noordwijkerhoutse verdediging waarna Justin Meijer van 25 meter de bal in het lege doel schiet en de Boys op voorsprong zet. Vijf minuten na de goal is VVSB gevaarlijk via een scherp aangesneden vrije trap die van dichtbij lijkt te kunnen worden binnengekopt door Berend de Jong maar hij schampt de bal waardoor deze naast het doel verdwijnt. Er volgt daarna een lange periode zonder kansen waarin VVSB het meeste balbezit heeft maar waar Hazerswoudse Boys er regelmatig via snelle tegenaanvallen uit komt. Ruim 5 minuten voor rust levert zo'n snelle aanval bijna een tweede doelpunt op als Vito Martens zijn grote teen tegen de bal kan krijgen vlak voordat de opnieuw ver uit zijn doel gekomen Andy Otte de bal kan wegtrappen maar de inzet van Vito hobbelt net naast het doel over de achterlijn. Twee minuten later staan beide teams weer op gelijke hoogte wanneer een corner slecht wordt weggewerkt door Rens Louwers waardoor Mike Taskin van rand zestienmeter de bal achter Patrick van der Reest kan schieten. Niet veel later mag Vito Martens met de bal aan de voet op het doel van VVSB af maar hij produceert een wilde afzwaaier alleen voor keeper Otte zodat de teams met een gelijke stand richting kleedkamers gaan.

De tweede helft is een stuk minder aantrekkelijk met veel lange ballen over en weer, rommelige duels en weinig kansen maar wel veel strijd. Pas na 25 minuten is er het eerste doelgevaar van de thuisploeg maar in de problemen komt de Hazerswoudse Boys verdediging niet. Zelf krijgt Hazerswoudse Boys nog een redelijke kans via Leo de Ruiter die bij een kopbal van Stan van Meurs een voetlengte te kort komt om de bal tussen de palen te tikken. Met nog 10 minuten op de klok gaat het toch nog mis voor de ploeg van trainer Edwin de Bruin wanneer VVSB een duel op het midden van het veld wint en Fadil Sukurica wordt weggestuurd. Verdediger Romario van Tol schat de pass verkeerd in zodat Fadil alleen op keeper Patrick van der Reest af kan en hem met een droge knal kansloos laat en VVSB op voorsprong brengt. In de slotfase probeert Hazerswoudse Boys nog de gelijkmaker te forceren maar gevaarlijk wordt het niet meer. En Hazerswoudse Boys sluit de wedstrijd af met 10 omdat middenvelder Yon de Jong zijn 2e gele kaart krijgt vanwege aanmerkingen op de leiding van scheidsrechter Numan. Aan de stand verandert niets meer zodat ook de 4e wedstrijd na de winterstop een verliespartij oplevert voor Hazerswoudse Boys.

De eerstvolgende wedstrijd is over 4 weken op 17 maart uit tegen Meerburg om 14:00 uur.