Haagse Hout 1

2 - 1

Mannen, 1, 4e klasse A

25 november 2017 15:00

Waar 3 seizoenen geleden Hazerswoudse Boys de titel pakte door een overwinning bij Haagse Hout moest het dit weekend buigen voor de thuisclub. Hazerswoudse Boys speelde een sterke openingsfase waarin het verdiend op voorsprong kwam. De opponent scoorde na ruim 20 minuten uit het niets de gelijkmaker en was in de tweede helft duidelijk de sterkste van de twee. De thuisclub wint uiteindelijk met 2-1 waar de score ook beduidend hoger had kunnen uitvallen.

Op het veld waar 3 seizoenen na afloop een groot feest losbarstte vanwege het behalen van het kampioenschap in de 4e klasse begint Hazerswoudse Boys met een vrijwel compleet ander team dan 3 seizoenen geleden. Door blessures en "weekendje-weg" staat alleen Justin Meijer van het toenmalige basiselftal aan de start. Hierdoor kunnen 2 spelers hun debuut maken in de competitie: Igor Pielanen in de basis en JO19-1 speler Collin van Haastrecht als invaller.
De eerste 10 minuten is aftastend van beide teams en het duurt 10 minuten voor het eerste schot richting doel wordt gegeven door Haagse Hout. Dit blijkt het startsein voor Hazerswoudse Boys om het initiatief te pakken en op zoek te gaan naar het Haagse doel. De eerste mooie aanval levert nog niets op maar Hazerswoudse Boys houdt druk op de defensie van Haagse Hout die daarop 2x achter elkaar in de fout gaat. Eerst onderschept de verder onzichtbare Vito Martens een breedtepass en zet Roy van der Voort alleen voor keeper Patrick Tyssen die het schot van Roy via binnenkant kruising naast het doel over de achterlijn ziet rollen. Niet veel later pakt Joris van Zanten de bal af van de laatste verdediger van Haagse Hout waarna keeper Tyssen Joris weet te blokken. De afvallende bal is een prooi voor Roy van der Voort die met een tergend langzaam rollertje de bal dit keer tussen de palen over de doellijn ziet rollen en Hazerswoudse Boys aan de leiding brengt. Na ruim 20 minuten spelen komt Haagse Hout voor het eerst kansrijk voor het doel van Hazerswoudse Boys wanneer de beste speler aan Haagse kant, spits Iwan Zwemer, de bal randje zestien krijgt aangespeeld met een man in zijn rug, zich vrijdraait en direct met een droge knal in de hoek de ploegen weer op gelijke hoogte schiet. In het restant van de eerste helft zijn beide teams aan elkaar gewaagd zonder grote kansen over en weer.

Na rust neemt Haagse Hout het initiatief en trekt de wedstrijd langzaam naar zich toe. Na een kwartier spelen in de 2e helft valt een diepe bal achter de verdediging van Hazerswoudse Boys waar spits Danny Stakenburg eerder bij de bal is dan de uitgelopen Patrick van der Reest die de bal over zich heen in het doel ziet verdwijnen. Na de achterstand weet Hazerswoudse Boys geen vuist te maken en is het te danken aan een aantal katachtige reddingen van keeper Patrick van der Reest en het gebrek aan scherpte aan de kant van de aanvallers van Haagse Hout dat de 2-1 ook de eindstand is. Door de nederlaag blijft Hazerswoudse Boys op de gedeeld 7e plaats staan.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys om 14:30 uur thuis tegen Alphia.