1 - 2

VVSB 1

Mannen, 1, 4e klasse A

7 oktober 2017 14:30

Afgelopen zaterdag heeft Hazerswoudse Boys de eerste nederlaag van het nog prille seizoen geleden. In een wedstrijd waarin VVSB duidelijk sterker was maar de kansen schaars waren bracht Ruud Plaisier Hazerswoudse Boys nog wel op voorsprong maar wist VVSB de wedstrijd uiteindelijk met 2-1 te winnen.

Onder zware herfstachtige omstandigheden fluit scheidsrechter Frikken om 14:30 uur de wedstrijd in gang. De beginfase is van beide kanten niet echt sprankelend en het duurt tot de 20e minuut voor de eerste kans zich aandient en deze is meteen raak. Rens Louwers trapt een corner die door Justin Meijer op doel wordt gekopt. Justin ziet zijn kopbal vlak voor de doellijn nog gestopt worden maar het is daarna voor Ruud Plaisier een koud kunstje om van dichtbij Hazerswoudse Boys op voorsprong te schieten. Nog geen minuut later krijgt ook VVSB haar eerste kans na een mislukte uittrap van keeper Patrick van der Reest maar hij weet zelf de inzet van spits Stefan Immerzeel eenvoudig met de voeten te keren. Als er net iets meer dan een half uur is gespeeld krijgt VVSB een penalty na een domme onbesuisde actie van Joris van Zanten in de hoek van het zestienmetergebied. Deze buitenkans wordt door Koen Damen verzilverd waardoor beide ploegen weer op gelijke hoogte staan. In het restant van de eerste helft is VVSB duidelijk de boven liggende partij en weet Hazerswoudse Boys zelden de spitsen te bereiken. VVSB is voor rust via kopballen nog 2 keer dicht bij een goal maar met de gelijke stand zoeken beide teams na 45 minuten de kleedkamers op.

Na rust zet VVSB snel druk op de verdediging van Hazerswoudse Boys en dit levert na 2 minuten een corner op. De corner wordt in eerste instantie afgeslagen maar wordt opgepikt door Jaap Aartman die van buiten de zestien met een door de wind gedragen boogbal keeper Patrick van der Reest verrast en VVSB op voorsprong brengt. Hierdoor moet Hazerswoudse Boys in de achtervolging op de gelijkmaker. En tot overmaat van ramp moet Patrick van der Reest zich even later geblesseerd laten vervangen door reservekeeper Stef den Hertog. Na een kwartier spelen in de 2e helft lijkt Rens Louwers een goede schietkans te krijgen op de rand van het zestienmetergebied maar zijn schot wordt gekraakt en verdwijnt naast het doel. Tien minuten later is Hazerswoudse Boys dichtbij de gelijkmaker wanneer de voor rust onzichtbare Vito Martens zich tussen 3 VVSB verdedigers vrijspeelt en met een lage schuiver de bal op de paal schiet. VVSB krijgt met nog een kwartier op de klok nog een grote kans wanneer Thomas Schrooder via een steekbal richting het doel van Hazerswoudse Boys wordt gestuurd maar hij stuit op keeper Stef den Hertog. Omdat Hazerswoudse Boys de kracht niet meer heeft om het VVSB in de slotfase lastig te maken pakt VVSB de 3 punten met een 2-1 overwinning. Hazerswoudse Boys verspeelt door de nederlaag de gedeelde koppositie en zakt naar plaats 4.

Volgende week zaterdag 14 oktober om 14:30 uur speelt Hazerswoudse Boys de uitwedstrijd tegen KSD-Marine.