Hazerswoudse Boys laat titelkandidaat SEV ontsnappen aan nederlaag.

2 - 2

SEV 1

Mannen, 1, 4e klasse A

14 april 2018 14:30

Hazerswoudse Boys heeft de gelegenheid aan zich voorbij laten gaan om titelkandidaat SEV uit Leidschendam een nederlaag toe te brengen, want ver in blessuretijd scoorde SEV alsnog de gelijkmaker en na zeven minuten blessuretijd dirigeerde de voortreffelijk leidende scheidsrechter Smedinga uit Voorburg de beide teams naar de kleedkamers en kon SEV maar gedeeltelijk profiteren van de nederlaag van Oegstgeest bij Meerburg.

In de eerste helft speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af en moesten de beide doelmannen alleen handelt op treden bij verre afstandsschoten. Vlak voor rust kregen de Boys nog de beste mogelijkheid toen verdediger Bjorn van Haarlem de bal verspeelde en Leo de Ruiter de doortocht met een overtreding versperde en daarvoor terecht de gele kaart kreeg. De vrije trap van Jeffrey Kastelein was een makkelijk prooi voor doelman Henrichs. Beide teams gingen dus met een 0-0 stand de rust in.

In de tweede helft had SEV een licht overwicht en moest Patrick van der Reest een aantal keren zijn klasse tonen om zijn doel schoon te houden. Maar hij kon niet voorkomen dat in de 59e minuut uit een corner bij de 2e paal de bal over de doellijn gefrommeld door Paul Janssen en de bezoekers daarmee opeen 0-1 voorsprong bracht. De Boys zette aan om de achterstand weg te werken en in de 66e minuut werd Justin Meijer in het strafschopgebied naar de grond gewerkt en gaf scheidsrechter Smedinga hiervoor een strafschop aan de Boys. Justin Meijer schoot deze beheerst achter doelman Hennrichs en zette zo de stand op 1-1. In de daarop volgende aanval van de Boys kwam via Leo de Ruiter de bal op de achterlijn bij Roy van der Voort en hij liet met een schitterend schot in de kruising de doelman kansloos en stonden de Boys op een 2-1 voorsprong. De frustraties liepen bij SEV hoog op wat resulteerde in een aantal onnodige gele kaarten. De Boys kregen nog een aantal kleine mogelijkheden maar de doelman en verdedigers maakte deze ongedaan. In de 3e minuut van de blessuretijd viel dan toch nog onverwacht de gelijkmaker toen wederom Paul Janssen, ditmaal met een kopbal, de gelijkmaker scoorde en de eindstand op 2-2 bepaalde. De toeschouwers zagen een spannend duel maar niet hoogstaand duel waar scheidsrechter Smedinga er met kop en schouders bovenuit stak. Volgende week staat de derby uit tegen Alphen op het programma.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Patrick van der Reest; Stan van Meurs; Beau Gordijn; Jeffrey Kastelein; Bart Sol; Collin van Haastrecht; Yon de Jong; Justin Meijer; Koen Plaisier; Roy van der Voort (Vito Martens); Leo de Ruiter