SEV 1

5 - 0

Mannen, 1, 4e klasse A

27 januari 2018 14:30

Hazerswoudse Boys heeft de eerste wedstrijd na de winterstop met 5-0 verloren van nummer 2 SEV. Met 3 goals voor rust besliste SEV al in de eerste helft de wedstrijd waarna het na rust gas terug nam en uiteindelijk uitliep naar een eenvoudige 5-0 zege.

Hazerswoudse Boys begint vanwege een flink aantal blessures in de laatste linie met Joris van Zanten als rechtsback en Joost Rotteveel in het centrum achterin. Vanaf het begin zet de thuisclub druk op de verdediging van de Boys. Na een kleine 10 minuten spelen is er het eerste echte doelgevaar via de aanvoerder van SEV, Wessel van Huizen, die zijn volley van net buiten het strafschopgebied net over het doel ziet zeilen. Niet veel later krijgt ook Hazerswoudse Boys de eerste kans via Vito Martens maar zijn schot kan worden gepakt door de keeper. Net voor er een kwartier is gespeeld komt SEV op voorsprong via een kopbal van aanvoerder Wessel van Huizen die geheel vrijstaand de bal diagonaal binnen kopt waar Patrick van der Reest nog wel de hand tegen krijgt maar hem niet genoeg van richting weet te veranderen om een doelpunt te voorkomen. Na ruim 20 minuten spelen weet Patrick wel de 2-0 te voorkomen als na slap ingrijpen van laatste man Jeffrey Kastelein een Leidschendamse speler alleen voor hem opduikt. Na een half uur spelen valt de 2-0 alsnog wanneer een terugspeelbal van Justin Meijer wordt opgepikt door een speler van SEV die de bal breed legt op Wessel van Huizen die de bal binnenschiet en daarmee zijn 2e goal van de middag maakt. Vlak voor rust wordt het ook nog 3-0 wanneer keeper Patrick van der Reest zich laat verrassen door een vrije trap in de korte hoek van Jasper Koning. Met deze stand worden de kleedkamers opgezocht voor de rust.

Na de thee wisselt de thuisclub al snel 3x en neemt wat gas terug. Het veldspel van Hazerswoudse Boys is redelijk verzorgd maar meer dan 1 goede kopkans voor Leo de Ruiter levert dit niet op. SEV krijgt in de 2e helft nog een handvol grote kansen waarvan het er via opnieuw Jasper Koning en Maarten de Vries nog 2 weet te verzilveren. Hazerswoudse Boys zal in de uitwedstrijd van volgende week tegen UDO moeten proberen om de ruime nederlaag te doen vergeten.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys uit om 15:00 uur tegen UDO.