Roodenburg 1

Mannen, 1, 4e klasse A

26 mei 2018 14:30

Onbekend

De laatste wedstrijd van dit seizoen stond in het teken van het selectie afscheid van Jeffrey Kastelein tegen Roodenburg uit Leiden. Jeffrey deed dit in stijl en maakte zelfs twee doelpunten en met de gemiste strafschop hadden dat er ook zo maar drie kunnen zijn. Onder zomerse omstandigheden maakte Hazerswoudse Boys en Roodenburg er een doelpuntrijke wedstrijd van en bleef de teller bij 6-2 voor de Boys steken.

Na 15 minuten kregen de Boys op de rand van de zestien een vrije trap toegewezen en Jeffrey Kastelein schoot deze met uiterste precisie in de rechterhoek en bracht de Boys op een 1-0 voorsprong. Uit een kopbal vergrootte Justin Meijer de score naar 2-0 en een terugspeelbal op doelman Armitage werd door scheidsrechter de Vries bestraft met een indirecte vrije trap in het strafschopgebied en Jeffrey Kastelein roste de bal onhoudbaar en de rechter bovenhoek en zo de stand op 3-0. Roodenburg was al een paar keer gevaarlijk voor het doel geweest maar Stef den Hertog stond een tegentreffer in de weg. Vlak voor rust kwam dan toch de 3-1 op het scorebord na mistasten van Bart Sol kon verdediger Noure El Hamami de 3-1 binnenschieten.

Na rust werd het door onzorgvuldig uitverdedigen in de Boys defensie opeens weer spannend toen Bart Sol een aanvaller onreglementair van de bal zette en de scheidsrechter een strafschop gaf. Deze werd snoeihard van de eveneens afscheid nemende Jeroen van Hooidonk binnengeschoten en zodoende was de spanning weer terug en stond het 3-2. In de 68e minuut maakte Roy van der Voort de marge weer op 2 doelpunten door beheerst uit een voorzet van Joris van Zanten de 4-2 aan te tekenen. Joris gaf ook de voorzet op Leo de Ruiter die fraai de 5-2 in de benedenhoek kopte. Jeffrey Kastelein kreeg toen de kans om zijn 3e treffer van de middag te maken maar zijn penalty werd uit het doel geranseld door doelman Mike Armitage. Roodenburg kon de schade beperkt houden tot 6-2 want alleen invaller Menno Nieuwhof wist nog van dichtbij de 6-2 binnen te tikken. Vlak voor tijd kreeg Jeffrey Kastelein zijn geplande wissel en nam op een waardige wijze afscheid van het selecte voetbal bij Hazerswoudse Boys. De Boys eindigde door dit resultaat op de 7e plaats in de 4e klasse A. Na een afscheidsspeech door voorzitter Peter Versteeg aan Jeffrey Kastelein bleef het nog lang gezellig op het volgepakte terras bij Hazerswoudse Boys. Supporters en sponsoren bedanken wij voor de steun van dit seizoen en nemen wij ook afscheid van Edwin de Bruin die wij veel succes wensen bij zijn nieuwe club Haastrecht die uitkomen in de 3e klasse op zondag.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Stef den Hertog; Bart Sol; Beau Gordijn (Joris van Zanten); Jeffrey Kastelein; Stan van Meurs; Colin van Haastrecht;  Yon de Jong; Justin Meijer; Koen Plaisier (Menno Nieuwhof); Roy van der Voort (Vito Martens); Leo de Ruiter.