Rohda '76 JO13-1

Onder 13, JO13-1, 2e klasse 9

27 september 2017 19:00

Peter vd Werken

Niet op een zaterdagochtend maar op een woensdagavond mocht de JO13-1 eindelijk aan de competitie beginnen. Na twee bekerwedstrijden waarin we uiteindelijk uitgeschakeld werden na strafschoppen kon deze kater weggespoeld worden tegen ROHDA’76 JO13-1.

In de bespreking voorafgaand aan de wedstrijd gaf trainer Danny al aan dat de bezoekers vaak de voetballende oplossing zouden gaan zoeken en dat één van de twee centrale verdedigers in zou gaan schuiven bij balbezit. Zo zou later in de wedstrijd ook geschieden en was dat gevaar ook al geweken als moest deze afspraak wel meerdere keren herhaalt worden tijdens de wedstrijd. Voor de rest was het de bedoeling om ons eigen spelletje te gaan spelen en waar mogelijk te profiteren in de vrije ruimte achter de verdediging van de gasten uit Bodegraven.

De scheids had net op zijn fluitje geblazen of er was al een kleine kansenregen voor Hazerswoude. Meerdere ballen werden gemist maar uiteindelijk kwamen de gastheren toch nog vroeg op voorsprong. Een voorzet van de linkerkant werd niet goed ingeschat, Kees ging achter de bal aan, wilde de bal vanaf de achterlijn opnieuw in het zestienmetergebied slingeren maar zag tot zijn eigen verbazing de bal achter de verbouwereerde keepster van ROHDA verdwijnen.

Met een vroege voorsprong op zak was het op zoek gaan naar meer doelpunten in Hazerswouds voordeel maar grote kansen werden er niet gecreëerd. Wel had de thuisploeg de controle over de wedstrijd en kwam ROHDA enkele keren over de middenlijn wat wel gelijk gevaar opleverde. De spits zat wel in de broekzak van Tom Verheul maar de buitenspelers waren gevaarlijk met hun snelheid. Gelukkig stonden Tom Grootscholten en later Lenn, Tom kreeg last van zijn lies, vaak genoeg in de weg en anders was keeper Jeroen er als de kippen bij om de bal te onderscheppen.

Ook de laatste man aan de kant van Bodegraven was een ware plaag. Hij liep met zijn snelheid veel gaten dicht en zo strandde menig Boys aanval rond de zestien van de tegenstander. Het werd toch twee nul. Na een aanval over de rechterkant kwam de bal via Ryan bij Loe terecht. Loe dacht aan scoren, haalde uit maar raakte de bal niet helemaal lekker. Gelukkig was Sebastiaan scherp en liet hij het net voor de tweede keer bollen voor de Boys.

In de rust werd alles op scherp gezet en werd er besproken hoe de tegenstander in balbezit stond. Nogmaals werden de afspraken herhaalt en werd er afgesproken om nog meer energie erin te stoppen. Helaas bleek dit toch lastiger dan gedacht. De bezoekers namen het heft in de eerste tien minuten na rust in handen en Hazerswoude kwam niet onder de druk vandaan. Zeer verdiend voor Rohda viel de 2-1 na een pegel van hun laatste man uit een afgeslagen corner. Hij schoot de bal strak onder de lat in het doel. Schitterend doelpunt en de spanning was terug in de wedstrijd.

Dat was voelbaar, Hazerswoude hield wel iets meer rust in het spel en Rohda probeerde te profiteren van de foutjes die de gastheren maakte en dan zo snel mogelijk hun linksvoor de diepte in te sturen. Menig keer moest deze jongen worden afgestopt en of dat elke keer even fair ging valt te betwisten maar de scheidsrechter liet het spel het spel en deed dat ook de andere kant op. Onze Kees, toen nog 9 jaar, was een plaag voor de linksback van de tegenstander en hij kreeg meerdere keren en flinke schop of duw waardoor hij kort voor tijd de wedstrijd moest verlaten.

Met een omzetting achterin, Jari kwam eruit voor Alexander waardoor Tom Verheul naar linksback verhuisde kwam de controle iets meer terug. Zo speelde Ryan voetballend samen met Tom Benschop en Louk een aardige tweede helft en zocht Bowen vaak de simpele maar goede oplossing. Echte grote kansen werden niet meer gecreëerd door beide ploegen en na twee minuten blessure tijd vond de scheidsrechter het tijd om af te fluiten.

De eerste competitiewedstrijd winnen is altijd lekker! 2-1, af en toe was het wel even met samen geknepen billen zitten en/of staan maar uiteindelijk gaat het om de punten. Zaterdag wacht er een nieuwe wedstrijd tegen Alphen JO13-1.