0 - 7

Haz. Boys JO13-1

Onder 13, JO13-1, 2e klasse 9

30 september 2017 10:30

De JO13-1 heeft ook haar tweede competitiewedstrijd gewonnen. Betrekkelijk eenvoudig werd tegenstander Alphen op Sportpark de Bijlen verslagen.

Op zaterdag 30 september moest de JO13-1 afreizen naar Alphen aan den Rijn. Tegenstander was AVV Alphen dat menig jaar al bekend staat om haar goede talentvolle lichtingen. Met gespannen kopjes en zonder Tom Grootscholten en Jan Verhoef maar met Tom Benschop vertrok de JO13-1 om 09:20 naar Alphen. Aangekomen, omgekleed en geinstrueerd door trainer Danny gingen de mannen vol goede moet het veld op met maar één doel; de punten mee terug in de kofferbak.

Dat bleek uiteindelijk een simpel karwei. Ondanks dat Hazerswoude het betere van het spel had was het toch nog vrij slordig. Bij vlagen werd er prima gevoetbald, bij vlagen leek het wel of er in Alphen aan den Rijn een arcadehal gebouwd was met allemaal flipperkasten. Toch gingen de gasten met een ruime marge de rust in.

In de 4e minuut was het al raak. Kees, nog aangeslagen van alle schoppen van afgelopen woensdag, werd de diepte in gestuurd door Ryan en wist het kunstje vrij simpel af te maken. De vroege voorsprong is een wapen voor deze jongens en eigenlijk was het bizar dat de score niet snel werd vergroot. Onder meer Bowen en wederom Kees namen het vijandelijke meerdere malen onder vuur. Zo schoot Bowen vanuit kansrijke positie op het aluminium en over. Toch kon Bowen nog wel twee maal juichen voor de rust. De omzetting van de trainer, Lenn naar het middenveld en Pascal naar de verdediging pakte goed uit. Lenn stuurde Bowen twee maal met een splijtende pass de diepte in en Bowen wist deze beide keren de keeper te verschalken.

In de rust werd alles op scherp gezet en werd er aangekaart dat we de rust moesten bewaren. Niet constant de bal de flipperkast in of weg pompen maar de voetballende oplossing zoeken. Die werd ook meerdere keren gevonden en eigenlijk hebben de toeschouwers 30 minuten lang kunnen genieten van een voetbalshow. In elke show zijn er hoofdrolspelers en dat waren deze tweede helft Loe Patzig, Louk v/d Meer en Ryan Graafland. Samen met de rest van het team zorgde zij er voor dat de JO13-1 uitliep naar 0-7.

Kort na rust was het al raak. Via de rechterkant kwam de bal via Lenn uit bij Loe, deze leek een actie te maken en te schieten maar legde de bal klaar voor de aanstormende Louk die de bal hard achter de keeper schoot. Deze combinatie tussen Loe en Louk smaakte beide heren blijkbaar naar meer want in de 40e minuut vond er een identieke situatie plaats. Weer kreeg Loe de bal en weer stond Louk daar waar hij hoorde te staan. Toch was deze situatie iets moeilijker en moest Louk eerst nog twee man passeren om uiteindelijk doeltreffend te zijn.

Na 40 minuten begon de galleryplay. Te vaak werd er gekozen om te combineren in de kleine ruimte, kon Alphen de bal wegtrappen en moest Hazerswoude weer opnieuw beginnen met aanvallen. Gelukkig bracht een doodspelmoment weer wat leven in de brouwerij. Na al meerdere vrije trappen te hebben gemist dit seizoen was Ryan er op gebrand om het net nu wel te laten krullen en dat gebeurde. Vanaf een meter of 27 schoot hij de bal strak onder de lat achter de keeper. Schitterende goal en een zeer blije Ryan. Voor Ryan was het geluk nog niet op. Na wederom een goede aanval ging Ryan samen met Loe een één-twee combinatie aan. Loe besloot de bal met een hakje mee te geven aan Ryan die alleen op de keeper af kon lopen en de eindstand op 0-7 schoot.

Prima overwinning en met grote vlagen prima voetbal. De heren beginnen elke wedstrijd elkaar beter te vinden en dat belooft nog wat voor deze groep. Vooral op deze lijn nu verder gaan want er zit nog voldoende rek in dit team. Volgende week zaterdag speelt de JO13-1 thuis tegen Sportlust JO13-2.