Sportlust '46 JO13-2

Onder 13, JO13-1, 2e klasse 9

7 oktober 2017 10:30

Stefan Schipper

Na de ruime overwinning vorige week tegen Alphen JO13-1 was vandaag Sportlust JO13-2 de tegenstander. De Woerdenaren hadden in de voorgaande wedstrijden nog geen punten gepakt. Een ruime nederlaag tegen Gouda JO13-1 en een nipte nederlaag tegen ROHDA’76 JO13-1. De bezoekers waren dus van plan om vandaag wel de punten mee te nemen naar Woerden maar dat liep anders.

Voor de wedstrijd gaf de trainer aan dat we moesten proberen om de bal zo snel mogelijk af te pakken en vanuit daar proberen snelle aanvallen op te zetten. Helaas was dit in de eerste helft bijna niet te doen. Het veld was te lang, de aannames en passes waren slordig en posities werden niet goed bezet. Resultaat was hotseknots begonia voetbal en zowaar was de eerste kans voor de bezoekers. Nadat al in de 3e minuut Tom Grootscholten een keer aan de noodrem moest trekken was zijn directe tegenstander hem nu wel te snel af. Gelukkig kwam keeper Jeroen als winnaar uit de één tegen één situatie maar was het gevaar nog niet geweken. De bal werd nogmaals op het doel geschoten en deze leek erin te gaan maar gelukkig was dezelfde Tom rap genoeg om de bal van de lijn te halen.

Daarna was het tijd voor kansen van Hazerswoude en was eigenlijk de eerste grote kans gelijk raak. Ryan veroverde de bal op het middenveld en stuurde gelijk Kees de diepte in. Voor hem was het een koud kunstje en zo kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong. De wedstrijd ging voort maar er ontstonden geen grote kansen voor het doel van beide ploegen. Toch waren er wel een paar kleine hoogstandjes van onder andere de rechtsbuiten van Sportlust. Jari had daar zijn handen vol aan maar hield wel stand en anders was daar altijd weer Tom die het gat dichtliep.

Langs de kant begonnen de ouders een beetje te morren over het weer en over het aantal doelpunten dat gemaakt was tot dan toe. Daar kwam gelukkig voor rust nog verandering in! Wederom was het Ryan die de bal veroverde, de bal gaf aan Loe die zich daarna knap vrijspeelde en geen genade toonde. Met een fraaie wreeftrap belandde de bal achter de keeper die er alles nog aan deed om de bal uit zijn doel te houden.

Tijd voor limonade maar daar had de scheidsrechter nog geen zin in. Blijkbaar ongestoord en geen last van het rot weer ging hij nog lekker iets langer door. In de 33e minuut vond hij het welletjes en besloot hij zelf maar te gaan genieten van een kopje koffie om op te warmen.

In de rust werden de jongens op scherp gezet. Het spel was nog niet fantastisch, we gaven te veel ruimtes weg en stonden positioneel niet fantastisch. Met drie frisse spelers in het veld zou het de tweede helft een stuk beter gaan. Zo bleek ook! Na rust had Sportlust eigenlijk niks in te brengen en liep de JO13-1 uit naar een betrekkelijk eenvoudige 7-1 overwinning.

De 3-0 kwam op naam van Sebastiaan. De spits kreeg de bal voorgeschoteld van Kees en schoot deze niet te missen kans achter de keeper. Ook Louk scoorde weer. Volgens berichten scoorde Louk vorig seizoen niet één keer maar de teller staan nu ondertussen al op drie! Hij speelde zich knap vrij op de achterlijn en schoot vanuit een lastige hoek de 4-0 op het scorebord. Toen was het toch het moment daar voor Sportlust. Na een aanval over rechts leek de bal makkelijk op te rapen voor Jeroen alleen liet hij zich verrassen door de linksbuiten van Sportlust die de bal in het lege doel kon lopen. Daarna was het wel klaar met bezoekers. Hazerswoude voerde het tempo op en liet de ene na de andere fraaie aanval zien. Dit werd uiteindelijk met nog 3 doelpunten beloond al hadden het er nog veel meer kunnen en misschien wel moeten zijn. Zo werd er onder andere nog een strafschop gemist door Bowen maar maakte hij zijn ‘foutje’ daarna nog meer dan goed!

De 5-1 kwam wederom op naam van Sebastiaan. Ook deze niet te missen kans schoot hij achter de keeper en misschien had hij nog wel een hattrick kunnen maken als hij iets scherper was geweest. Daarna kwam de Bowen-show. Na de gemiste strafschop kopte hij knap raak uit een corner van Kees en even later was deze combinatie wederom succesvol en liet hij de bezoekers met een 7-1 Hazerswoude verlaten.

Bij een 7-1 overwinning mag je niet klagen als trainer of als supporter over het aantal gemaakte doelpunten maar wat werden er toch een hoop kansen gemist. Zo werd er meerdere malen gekozen voor individueel succes en niet voor de prestatie als team. Toch zijn de supporters en trainer trots. Wekelijks gaat het beter, wordt er beter samen gespeeld en lijkt er een schitterend seizoen aan te komen. Maar we zijn er nog lang niet. Volgende week wacht er een zwarte test op Sportpark De Bijlen tegen de JO13-3 van Alphense Boys.