0 - 4

Haz. Boys JO13-1

Onder 13, JO13-1, 2e klasse 9

14 oktober 2017 10:15

Na twee relatief makkelijke competitiezeges voor de JO13-1 tegen Alphen en Sportlust stond vandaag eigenlijk de eerste echte test op het programma. Op Sportpark de Bijlen troffen de Hazerswoudenaren de JO13-3 van Alphense Boys.

Alphense Boys begon de competitie ook met twee ruime zeges maar speelde vorige week verrassend met 1-1 gelijk tegen ESTO. De gastheren waren er dus op gebrand om niet nog meer puntverlies te lijden en dus over ons heen te springen op de ranglijst.

Om 10:15 werd er afgefloten op veld 2 van Alphense Boys. De thuisploeg drong vanaf minuut 1 aan. Er werd hoog druk gezet, een fysiek duel werd niet geschuwd en de bal werd door hun laatste vrouw constant naar voren getrapt waar ze met hun snelle buitenspelers achteraan liepen. Echt grote kansen kregen ze in de eerste minuten niet en aan de andere kant was het wederom snel raak. Een combinatie tussen Loe en Louk werd door laatst genoemde voor het doel gebracht. Een chaotisch moment ontstond er maar uiteindelijk gaf Jan het laatste zetje tegen de bal en stonden de bezoekers voor.

Erop en erover was het idee maar zoals gebruikelijk kwam de JO13-1 na de 0-1 voorsprong in een zeer lastige fase. Er was geen rust, de bal ging te snel naar voren, de aannames waren slordig en duels werden maar op 85% ingegaan. Er ontstonden hachelijke situaties voor het doel van Jeroen maar of hij, of iemand op de doellijn hield de bal er op miraculeuze wijze uit. Uit één van de spaarzame momenten voor rust, als Hazerswoude wel de controle had, was het ook gelijk 0-2. Na een prima opbouw over links, kwam de bal bij Ryan die knap de ruimte zag bij Loe. Loe nam de bal keurig aan, passeerde zijn directe tegenstander en legde de bal keurig breed op de instormende Ryan die de bal hard en hoog achter de kansloze doelman schoot. Na de 0-2 in de 20e minuut kregen de bezoekers iets meer de controle over de wedstrijd en zo stond ook Lenn plots oog in oog met de keeper van de tegenstander. Helaas kan hij de bal net niet goed raken zodat de wedstrijd voor rust nog ‘dood’ gemaakt zou worden.

In de rust werden de pijnpunten besproken van de eerste helft. We zouden scherper zijn op de linkerkant van de Alphenaren, de lange bal van de laatste vrouw eruit halen en proberen meer rust in het spel te krijgen.

Eigenlijk was de tweede helft van Hazerswoude iets beter en scherper dan de eerste helft. Nog stonden de heren onder druk maar bij vlagen werd daar prima onder vandaan gespeeld. Ook al moest Jeroen meerdere malen reddend optreden, speelde overigens een prima wedstrijd. Waar de thuisclub misschien wel recht had op een puntje werd de score in de tweede helft uitgebouwd naar een ogenschijnlijk simpele 0-4 overwinning.

Het duurde wel eerst nog een kwartier voordat de score naar 0-3 werd getild. Wederom was het Ryan die doel trof na een flitsende counter over links! Plots was er een overtalsituatie 4 tegen 3. Kees legde de bal die hij kreeg van Sebastiaan breed waar wederom Ryan uit kon halen en de bal over de keeper heen schoot.

Bij de 0-3 stand gingen de kopjes van de tegenstander hangen en werd de ruimte op het middenveld groter. De duels werden meer gewonnen en er werd simpeler gevoetbald. Tom Verheul had zijn man in één van zijn broekzakken zitten en de laatste vrouw, beer van een dame, werd naar voren gestuurd en vakkundig onschadelijk gemaakt door Lenn of Tom Grootscholten. Echte kansen leverde het voor de thuisclub niet meer op maar voor de Hazerswoudenaren wel. Wederom werd er geprofiteerd van de ruimte achter de defensie van Alphense Boys. Kees won het sprintduel van zijn bewaker, kapte nog een speler uit en gaf de bal toen keurig breed op Loe die de eindstand van 0-4 op scorebord schoot.

Een hele knappe en zwaarbevochten overwinning. We hadden het vanaf minuut 1 lastig met de fysieke kracht en snelheid van de tegenstander maar vonden daar uiteindelijk wel een antwoord op. Het had twee kanten op kunnen gaan vandaag maar we knokten ons naar een overwinning.

Volgend weekend lekker vrij, komende week lekker trainen. Over twee weken spelen we wederom een uitwedstrijd. Dan staat om 08:30 de volgende kraker op de planning tegen Jodan Boys.