Haz. Boys JO13-1

Onder 13, JO13-1, 2e klasse 9

28 oktober 2017 8:30

Onbekend

Na een vrij weekend mocht de JO13-1 afreizen naar Gouda om het op te nemen tegen Jodan Boys JO13-2. Het tijdstip van verzamelen: 07:15!

Na vier overwinningen, waar er helaas één van verwijderd is, troffen we vandaag een tegenstander die het onze jongens wel eens heel lastig zouden kunnen gaan maken. Wat al verwacht werd, kwam ook uit al ging dat niet helemaal volgens de manier zoals het hoort te gaan en hoe we het graag willen zien.

Jodan Boys begon de wedstrijd fel. Snel druk zettend op de opbouw van Hazerswoude, met veel harde en grove overtredingen en de scheidsrechter vond dat hij na 8 minuten pas de eerste keer een vrije trap moest geven aan onze knapen. Lenn werd hard van achteren met twee gestrekte benen geraakt maar kon gelukkig wel verder. Gelukkig lieten onze jongens zich niet gek maken en begonnen ze niet net zoals Jodan Boys te ‘schoppen’. Wij laten de voeten spreken en in de 10e minuut was het ook raak. Ryan kreeg de bal van een Jodan Boys speler in zijn voeten gespeeld en waagde maar weer eens een poging. De bal ging keurig over de keeper het en liet het net bollen.

Helaas kon er niet lang van de voorsprong worden genoten want de gastheren gooiden er nog maar een schepje boven op en dat leidde al gauw tot een 1-1, eigen doelpunt, en zelfs een 2-1 voorsprong. Nu was het niet dat Jodan Boys de echt betere ploeg was maar konden zij vooral profiteren van het groot aantal slordigheden dat Hazerswoude maakte. Veelal werd er gekozen voor een lange bal die door de tegenstander werd opgevangen en onze achterhoede aan het werk hield. Door de chaos kwamen de jongens dus weinig aan voetbal toe en dat is nou juist waar onze jongens het van moeten hebben. Voor de rest gebeurde er vrij weinig in de eerste helft op een aantal schoppen en klappen na.

In de rust werd er aandacht besteedt aan ons eigen spel. Het heeft geen nut om te praten over de beslissingen van de scheidsrechter of dat de tegenstander erg grof speelt. We moeten meer de voetballende oplossing vinden en proberen om uit de duels te blijven, ook al ging dat heel erg lastig.

In de rust kwam Tom Benschop in het veld voor Loe. Tom is sinds deze week volwaardig lid van de JO13-1 nadat er keuzes gemaakt moesten worden omtrent de teamindeling. Helaas heeft dit wel tot gevolg dat Sebastiaan een stapje omlaag gaat en zich gaat verbeteren in de JO13-2. Bij deze bedanken wij ook Sebastiaan voor bewezen diensten en wellicht dat hij, waar nodig, de jongens nog een keer kan helpen.

De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste helft. Met een gezonde dosis strijdlust van Hazerswoude kant tegenover een verschrikkelijk fel en ‘agressief’ Jodan Boys. Dit moest Lenn voor de tweede keer bekopen met een ‘doodschop’  waarbij hij hard op zijn hoofd viel en niet verder kon. Grote kansen waren er voor beide ploegen niet tot 5 minuten voor het einde van de wedstrijd. Een vrije trap voor Hazerswoude vanaf een meter of 30 werd voor het doel gebracht maar was net te scherp voor Kees. Hij kon jammer genoeg het laatste zetje niet aan de bal geven.

De malaise was helemaal compleet toen Jodan Boys de 3-1 op het scorebord schoot. De jongens voelden zich bestolen en waren allemaal behoorlijk aangeslagen door wat er gebeurd is vandaag in het veld.

In de kleedkamer na de wedstrijd werd wederom de aandacht verplaatst naar ons eigen spel en dat we de eer aan onszelf moeten houden. Geef na de wedstrijd gewoon een handje aan de tegenstander en scheidsrechter en verlaat daarna het veld. De jongens moeten vanuit hun eigen kracht gaan spelen en proberen om in balbezit de duels te vermijden. Daar komt ook de focus op te liggen de komende trainingen. Overigens verlieten de jongens de kleedkamer allemaal weer met een glimlach op het gezicht na de nodige grappen en grollen! Het draait toch nog altijd om het hebben van plezier!