Woerden JO13-1JM

Onder 13, JO13-1, 2e klasse 9

11 november 2017 10:30

Don Roubos

Een week na het gelijke spel tegen ESTO JO13-1 moest de JO13-1 het vandaag opnemen tegen SC Woerden JO13-1. De mannen uit Woerden staan op een gedeelde eerste plaats met Gouda waar onze knapen volgende week naar toe moeten.

Rond 10:30 begon de wedstrijd op veld 3. Afgelegen tussen de bomen begon de thuisploeg goed aan de wedstrijd. De bal ging lekker rond, Woerden kon geen kant op en het leek een wedstrijd te worden waarin alles weer eens lekker mee zou gaan zitten. Zo kreeg Jan al vroeg in de wedstrijd een grote kans maar was de laatste man er van Woerden net iets eerder bij om de fout van zijn keeper te herstellen. Toch bleef Hazerswoude aanzetten en kreeg het nog een aantal kleine mogelijkheden tot Woerden aan mocht zetten voor hun eerste aanval van de dag.

Deze aanval werd onschadelijk gemaakt waardoor de gasten een vrije trap kregen op zo’n 30 meter van Bowen zijn doel. De bal werd voor gegeven, de spits van Woerden ging een duel aan, ging naar de grond en zag tot zijn eigen stomme verbazing de bal op de stip belanden. Strafschop voor Woerden waar menig supporter versteld van stond. Dit cadeautje werd gretig uitgepakt door de gasten en zo stonden zij, tegen de verhouding in, na 13 minuten op een 0-1 voorsprong.

Kopjes weer omhoog en doorgaan met waar we mee bezig waren alleen was de tik van de 0-1 zo groot dat de JO13-1 weer in haar oude patroon terecht kwam. Te vaak werd er te lang gelopen met de bal of werd de bal blind naar voren getrapt. Gelukkig kon Woerden niet profiteren van de wanorde bij Hazerswoude en gingen we limonade drinken met een achterstand.

In de rust werden de pijnpunten besproken en zagen alle spelers wel in dat de achterstand helemaal niet terecht was. We moesten vooral blijven voetballen zoals in de eerste 15 minuten en dan kwamen de kansen vanzelf wel.

In de tweede helft kwamen de kansen er ook alleen ontbrak het vandaag bij de JO13-1 aan finesse, geluk en overtuiging. Louk was de tweede helft een ware plaag voor de achterhoede van de bezoekers, Kees had in de tweede helft zijn vertrouwde plekje op rechts waar hij zich beter voelt en Jan had het loodzwaar tegen de twee centrale verdedigers.

Een heibel moment ontstond er toen Louk wederom zijn man te snel af was, de onder de keeper doorspeelde en wederom de laatste man van Woerden de bal weg werkte. Zowel ouders en spelers vroegen om een strafschop omdat de bal wel degelijk met de hand werd gespeeld. Helaas zag de scheidsrechter het niet en liet het doorgaan.

Het leek er dus op dat de JO13-1 tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan zou gaan lopen maar de bevrijdende 1-1 viel toch. Nadat de keuze werd gemaakt om 1 tegen 1 te gaan spelen de laatste minuten was de storm voor Woerden niet meer te stoppen. Een overtreding op de rand van het strafschopgebied. De vrije trap van Ryan werd door Woerden slecht weggewerkt en kwam voor de voeten van nieuwkomer Tom Benschop, die twijfelde geen moment en drukte de bal goed af tegen het net. 1-1 en dat was zeer verdiend. Net als bij de spelers was de ontlading bij de ouders ook groot.

Een heerlijke treffer en er was misschien nog wel tijd om een overwinning uit het vuur te slepen. Helaas was die tijd er niet meer. Woerden kreeg nog een grote kans uit een corner maar gelukkig zagen de supporters van de Boys de bal nagaan.

Helaas konden we het eerste kwartier niet doortrekken na de 0-1 en ook niet na rust. Dan wordt er toch een ander spelletje verwacht en daar zijn de spelers ook goed in. Wederom geknokt voor iedere meter, gewerkt als een paard en een zeer verdiend punt uit het vuur gesleept. Het hadden er drie kunnen zijn maar als je in de allerlaatste seconde toch nog een punt pakt moet je tevreden zijn. Volgende week naar koploper Gouda, wellicht dat we daar het eerste kwartier weer een vervolg kunnen gaan geven.