‘Hand’igheidjes bezorgen JO13-1 drie punten

Haz. Boys JO13-1

Onder 13, JO13-1, 2e klasse 9

18 november 2017 10:00

Onbekend

Wederom moest onze JO13-1 afreizen naar Gouda. Waar het enkele weken geleden in alle vroegte richting Jodan Boys vertrok was het nu de plaatselijke SV de tegenstander.

Ook nu was het tijdstip van verzamelen vroeg. Om 08:30 stonden 14 spelers, met de slaap nog in de ogen, te trappelen om te vertrekken. Er was namelijk nog wat goed te maken op Gouds grondgebied. De eerdere nederlaag, de eerste van het seizoen, moest nog goed gemaakt worden en ook de resultaten van de afgelopen weken waren niet fantastisch. Twee maal een gelijkspel waar drie punten zeker op z’n plek zouden zijn geweest.

Om 10:00 moest er worden afgetrapt op veld 2 maar er ontbrak nog iets. De thuisploeg zat nog in de kleedkamer aan hun bespreking en kwamen pas na 5 minuten gebrand uit de kleedkamer. Ook de scheidsrechter had nog moeite deze vroege ochtend. Zo stonden beide grensrechters aan de verkeerde zijde en werd dit probleem verijdeld door nog even snel om te wisselen.

In de eerste fase van de wedstrijd was het gelijkgaand. Beide ploegen waren dreigend maar kwamen niet tot hele grote kansen. Zo hadden de centrale verdedigers van Hazerswoude al snel door dat de spits van Gouda niet mocht gaan schieten. Deze speler bezit over veel werklust en kracht en duidelijk was ook dat daar de kracht van Gouda lag. Vakkundig onschadelijk maken was ook de boodschap voor Tom Grootscholten en Pascal. Aan de andere kant waren er ook geen grote kansen en zo hadden de Goudse keeper en gelegenheidskeeper Bowen het vrij rustig aan het begin.

Het spel ontbrandde zich vooral op het middenveld. Lenn vocht weer als een leeuw voor elke bal, Tom Benschop zocht vaak de combinatie met Kees of ging erover heen en Louk vloog weer op snelheid langs de linkerflank. Waar de spelers wel erg veel moeite mee hadden was het grasveld. Voetballen op gras is natuurlijk altijd fijner dan op kunstgras maar het veld was hobbelig, zwaar en glad. Zo stond Jan nog met zijn schaatsen aan op het veld!

Gebeurde er dan niks voor rust. Wel degelijk. Na een goede aanval van de gasten over de linkerkant werd er een corner weggegeven door Gouda. Na al een eerder gevaarlijk moment uit een corner besloot de centrale man van Gouda deze bal maar zo hard mogelijk weg te werken alleen verschalkte hij daarbij bijna zijn eigen keeper. De volgende corner wederom een gevaar en nu was het wel raak. De corner van Kees belandde tegen de hand van Tom Benschop, hij controleerde de bal en schoot de bal achter de keeper. Appellerende Gouda-spelers deden de leidsman niks en hij keurde het doelpunt goed.

In de laatste vijf minuten ontaarde de wedstrijd in een veldslag. Rood-wit tegen zwart-wit waar vooral zwart-wit het moest verduren. Na een vrije trap van Gouda, wederom schreeuwde ze om een handsbal, kwam de bal in de diepte op Kees die niets vermoedde en vol onderuit werd geschoffeld door zijn directe tegenstander. Ook de supporters van Gouda schrokken zich te pletter maar de scheidsrechter liet doorgaan. Kees moest helaas geblesseerd het veld verlaten en daar was broer Tom niet zo blij mee. Ook hij maakte een sliding, speelde wel de bal, maar die wij niet graag zien op het voetbalveld. Dat was nog niet eens alles wat er voor rust gebeurde. Ook Tom Benschop kreeg het voor z’n kiezen maar de scheidsrechter floot maar snel voor rust.

Met de leidsman was niet te praten en besloten beide leiders van de elftallen de bestuurskamer in te stappen. Daar werd gesproken over deze jonge vrijwilliger die boos weg maande en zich in de tweede helft niet meer liet zien. Helaas gebeuren zulke dingen en dit soort dingen is natuurlijk nooit de bedoeling. Helaas is het wel zo gelopen en werd er voor de tweede helft een andere scheidsrechter opgetrommeld.

Deze leidsman was duidelijk. ‘Ik tolereer niks’ was zijn boodschap aan het begin van de tweede helft en dat deed hij ook niet. Duwen, trekken en overtredingen werden in beide gevallen keurig behandeld.

Gouda probeerde in de tweede helft de druk op te voeren. Dat lukte gedeeltelijk maar de grote gaten die vielen tussen hun middenveld en verdediging was een prooi voor Hazerswoude. Meerdere malen waren er mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien maar Hazerswoude was slordig. Menige ballen kwamen of niet aan of werden niet goed meegenomen in de loop. Het laatste kwartier was het tijd om aan het resultaat te denken. Tom Benschop verliet het veld met een zere enkel en werd vervangen door maatje Kees die weer voldoende hersteld was om Gouda nog een poepje te laten ruiken.

De druk van de thuisclub werd nog groter toen de laatste man van hun naar voren in schoof. Zo ontstond er voor het doel van Bowen een zeer hachelijk moment maar wonder boven wonder schoot de Gouwenaar de bal aan de verkeerde kant van de paal. Het meeschuiven van een extra man was uiteindelijk ook het struikelblok. Het aantal 3 tegen 2 of 2 tegen 1 situaties werd alsmaar groter en uiteindelijk belandde de 0-2 met een gelukje achter de keeper. Na een aanval tussen Jan en Loe was het Jan die de trekker over mocht halen maar de bal verspeelde en de bal bij de verdediger van Gouda zag belanden. Deze dacht dat de keeper deze wel zou oprapen maar de keeper had de intentie de bal hard naar voren te schieten maar schoot prompt bijna het hoofd van Jan eraf. Gelukkig voor Jan weerde hij de bal met z’n hand af maar ging deze wel in het doel. Wederom commotie langs de zijlijn bij de ouders van Gouda die ‘not amused’ waren over hoe het vandaag ging. Een koppositie verdedigen is natuurlijk belangrijk maar geeft de jongens ook erg veel druk. Daarbij opgeteld dat beide doelpunten met de hand tot doelpunt werden gepromoveerd was de druppel.

Soms zit het mee, zoals vandaag, en soms zit het tegen (de afgelopen weken). De overwinning was meer dan terecht en had wellicht groter uit kunnen pakken als de JO13-1 niet zo’n probleem had met het uitspelen van kansen. Hopelijk is de groep volgende week weer compleet en fit en kan iedereen weer zijn eigen, oude, vertrouwde plekje innemen. Dan wordt de jacht op Jodan Boys weer opgevoerd.