Vijfklapper Bowen bij ruime overwinning JO13-1

25 november 2017 9:15

Scheidsrechter

Don Roubos

Onbekend

Zaterdagochtend 25 november mocht de JO13-1 het opnemen tegen de leeftijdsgenoten van CVC Reeuwijk. Vroeg wel te verstaan want het was zo’n ochtend dat er in alle vroegte de ruiten gekrabd moesten worden en ook de kachel op standje sambal werd gezet.

Het goede nieuws deze week kwam op donderdagavond van het trainingsveld bij de keepers. Volgens keeperstrainer Leo was Jeroen weer fit genoeg om plaats te nemen onder de lat wat ook betekende dat Bowen weer terug kon naar zijn oude vertrouwde plekje. Juist hij werd de laatste weken zo gemist voorin vanwege het verprutsen of niet goed uitspelen van kansen. Tijd om daar verandering in te brengen.

Keurig om 09:30 floot de scheidsrechter van dienst voor het eerst op z’n fluitje en ging Hazerswoude goed van start. Duidelijke afspraken vandaag was dat we goed en scherp moesten beginnen en dat lieten de jongens onder leiding van aanvoerder Tom Grootscholten ook zien. Er werd goed gecombineerd en geknokt voor iedere meter op het veld. Het resulteerde ook in een paar kansjes voor Hazerswoude maar deze mochten er niet in omdat het te mooi moest. Toch kreeg de thuisploeg wat het verdiende. Na een goede aanval en een prima corner van Ryan was het uitgerekend Bowen die deze bal keurig strak tegen het net aan knikte!

Diezelfde Bowen was ook echt een plaag voor de achterhoede van de Reeuwijkers die moeite hadden om echt vat op hem te krijgen maar ook het middenveld rendeerde vandaag goed en kozen vaak met coaching van achteruit voor de voetballende oplossing (ook in de breedte). Het resulteerde daarom ook niet veel later in een 2-0 voorsprong na voorbereidend werk van Tom Grootscholten. Hij werd geattendeerd op de ruimte achter de verdediging van CVC. Met een mooie boogbal en een mispeer van de laatste man van de gasten kwam de bal voor Bowen die de bal onder de uitgekomen keeper door kon schieten. Dat was voor Bowen vandaag nog niet genoeg. Hij was duidelijk op zoek naar een echte hattrick (drie keer scoren achter elkaar in één helft). Deze kans werd hem ook geboden door Loe. Met veel werk kreeg hij de bal voor de voeten van de in vorm verkerende spits die ook dit kunstje koelbloedig afrondde.

Op het moment van de 3-0 verzwakte Hazerswoude en hunkerde ze blijkbaar naar de limonade en een paar minuten om tot rust te komen. Duidelijk was wel dat CVC zich niet vrijwillig op de slachtbank liet leggen en zo moest Jeroen ook nog aan de bak. Met een fraaie redding kon hij een moeilijke bal uit de hoek tikken en hield zo voor rust keurig zijn doel schoon.

In de rust werd alles weer op scherp gesteld. We moesten vooral verder gaan met wat we aan het doen waren maar we vergaten soms om het veld breed te maken waardoor de ruimte om te voetballen kleiner werd.

De tweede helft was bijna identiek als de eerste helft. Hazerswoude de bal en het spel en CVC in hun achteruit. Met name de tweede helft had Jeroen niks te doen en stond het team als een huis. Er werd geknokt voor iedere meter, de voetballende oplossing gezocht en net zoals in de eerste helft gescoord. Dat duurde wel even maar het was Jan die de bal het laatste zetje gaf na een knappe actie en schot van Louk.

Na de 4-0 was het tijd voor een driedubbele wissel aan Hazerswoude-kant en werd met name in de laatste tien minuten Reeuwijk helemaal overlopen. De Hazerswoude-trein denderde in volle vaart over de tegenstander heen en met name Ryan Graafland trok het spel naar zichzelf toe met maar liefst drie assists.

De 5-0 was wederom een corner van Ryan die weer op het hoofd van Bowen viel en zo zijn 4e doelpunt van de wedstrijd maakte. Dat was voor Bowen nog niet genoeg want binnen de minuut ramde hij, op aangeven van Ryan de 6-0 tegen het net. Was het dan nog niet genoeg voor de getergde spits? Eigenlijk niet maar hij zag zijn 6e treffer, wederom een corner van Ryan, afgekeurd worden vanwege vermeend duwen.

Hazerswoude bleef aandringen en je merkte aan de trainer van de gasten dat hij met de minuut stiller werd. Het slotakkoord kwam op naam van Louk. Waar de verdedigers van de tegenstander zich massaal op kopspecialist Bowen richtte was het uitgerekende de kleinste man van het veld die de bal tegen het net werkte. Wederom belandde de corner van Ryan bij een speler in het juiste tenue en wederom werd de bal achter de keeper van de tegenstander geschoten.

Na het laatste fluitsignaal stond er voor de JO13-1 nog een kleine verrassing te wachten want in de tweede helft werd de kleedkamer en de auto van de trainer bezocht door twee Pieten die voor iedere speler en invaller van de JO13-2, Alexander, iets lekkers achter lieten. Al met al een heerlijke ochtend met een dikverdiende overwinning.

Als trainer zet ik het liefst zo min mogelijk in over het gevoel wat ik van de wedstrijd vond. Ik probeer altijd een realistisch beeld te schetsen voor de lezers hoe de wedstrijd verlopen is en hoe goed de spelers het hebben gedaan. Vandaag is wel zo’n dag dat ik wil vermelden dat ik zeer trots ben hoe de jongens hebben gespeeld. Vandaag was een echte teamprestatie met een vleugje individuele klasse van Bowen (5 doelpunten is toch wel het vermelden waard) en Ryan (4 assists). Toch mag de prestatie van de andere spelers hier niet voor onder doen want zonder hun hadden we niet op kunnen brengen wat er vandaag is gebracht! Keihard gewerkt, goed gevoetbald en eindelijk werden de spelers door elkaar gecoacht. Wordt ongetwijfeld vervolgd met de derby volgende week bij en tegen Floreant JO13-1.