Matige vertoning ondanks overwinning JO13-1

Woubrugge JO13-1

Onder 13, JO13-1, 2e klasse 9

9 december 2017 12:30

Patrick Zaal

In laatste weekend waarin er dit jaar competitievoetbal op de velden gespeeld zou worden sloeg Koning Winter toe. Met veel regen, natte sneeuw en hagel was het de vraag of de wedstrijd van de JO13-1 tegen VV Woubrugge JO13-1 wel door zou gaan. Met wat geschuif qua indeling was dit gelukkig mogelijk.

Vandaag waren er twee afwezigen. Bram zat in Berlijn en Tom Grootscholten heeft last van zijn lies en gaf aan dat het niet ging. Gelukkig waren Daan en Darre bereidt om het team te ondersteunen waar nodig was.

Dat de twee heren aan het begin van de wedstrijd zo erg gemist zouden gaan worden was niet de verwachting maar na vijf minuten spelen was wel duidelijk dat het gemis van dit tweetal groter was dan vooraf verwacht. Ondanks de vroege voorsprong voor Hazerswoude, Ryan schoot een corner direct tegen het net, was het spel niet best. Het was rommelig, er werd op halve kracht gespeeld en bij sommige spelers was duidelijk te merken dat ze het wel dachten te gaan redden vandaag op 40%. Blijkbaar had een gedeelte van de groep niet het idee in hun achterhoofd dat wanneer Jodan Boys zou verliezen, de wedstrijd was afgelast, dat de eerste plaats voor ons zou zijn. Of zou dit wel mee hebben gespeeld waardoor de druk de jongens misschien te veel is geworden?

Met een aantal goede reddingen wist Jeroen zijn elftal nog wel op de been te houden en werd het 7 minuten voor rust nog 2-0 ook voor de Boys. Een pass van Lenn, die Tom G centraal achterin moest vervangen, viel achter de laatste linie van Woubrugge en Bowen was er als de kippen bij om de bal langs de keeper in het doel te schieten. Waren er dan helemaal geen andere kansen meer in de eerste helft voor de thuisploeg? Jawel, maar met name ging het fout in de eindpass. Zo kon de keeper van de gasten een aantal voorzetten makkelijk vangen en waren de steekballen van achteruit net iets te scherp.

Snel de kleedkamers op zoeken in de rust en de toeschouwers voor de haard in de kantine. Want naast dat er geen mooie voetbal te bewonderen was, was het weer ook niet al te best. In de kleedkamer van de thuisploeg heeft het gedonderd. De trainer vond de inzet niet goed, we waren te lief, we waren niet zuiver, typisch zo’n jeugdwedstrijd waar het de ene week met vlagen genieten is en de week erop de jongens het niet op kunnen brengen. Helaas was het vandaag zo’n dag.

In de tweede helft ging de inzet vanuit Hazerswoude kant wel omhoog. De resulteerde eigenlijk vrij snel door middel van een eigen doelpunt, goede individuele actie van Daan, in een 3-0 voorsprong voor Hazerswoude. Op zo’n moment is de wedstrijd klaar en moet je deze uitspelen en misschien nog wel uitlopen naar een grotere score. Helaas voor Hazerswoude gooide Woubrugge er nog een schepje boven op en was het een minuut later al 3-1. Dat gaf de tegenstander moed en zo waar begon Woubrugge brutaal zich steeds vaker te melden op de helft van de tegenstander.

Dat was misschien ook wel precies wat Hazerswoude nodig had. De ruimtes werden iets groter waardoor er makkelijker gevoetbald kon worden en in de 44e minuut was het raak. Na een fantastische loopactie van Loe was het Ryan die de bal keurig op maat meegaf aan de behendige buitenspeler die de keeper omspeelde en de bal in het lege doel schoof. Toch wist Woubrugge zich weer op te peppen en lieten zij zich niet naar de slachtbank leiden. Hazerswoude daar in tegen kon niet het niveau halen wat zij normaal gesproken kunnen en laten zien en zo was het een wedstrijd met vele foute keuzes. Eigenlijk is dat hartstikke zonde want juist vandaag had gewerkt kunnen worden aan het doelsaldo.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 5-2 overwinning. Het was wederom Loe die doel trof na een schitterende pass van Kees. Woubrugge had het slotakkoord met hun middenvelder. Die schoot ver in blessuretijd van grote afstand over Jeroen.

Helaas hebben we vandaag niet kunnen brengen wat wij wel kunnen. De combinaties werden te weinig gemaakt, er werd te veel uit positie gelopen, er was weinig beweging in de vrije ruimte en dan krijg je het, zelfs tegen de nummer laatst, heel erg lastig. Zeker als je dan ook nog twee spelers mist die zekerheid brengen. Gelukkig werd er dus geen puntverlies geleden en is het nog even afwachten wat het resultaat is van de wedstrijd Jodan Boys - CVC Reeuwijk.

Nu nog lekker een week trainen en volgende week zaterdag mogelijk nog een leuk teamactiviteit als afsluiting van de eerste seizoenshelft.