JO13-1 doet zichzelf te kort bij start 1e klasse

HVV JO13-2

1e klasse 7

10 februari 2018 12:00

Peter vd Werken

De JO13-1 heeft zich bij de start van de voorjaarscompetitie niet beloond. De mannen van trainer Danny konden het overwicht aan balbezit niet omzetten naar een overwinning.

De personele problemen waren groot bij de start van de competitie. Bowen was ziek, Loe zijn oma werd 90 jaar en vertrok richting Zuid-Duitsland en Pascal was ook op vakantie. Met Juul uit de JO13-2 en Max uit de JO13-3 werd de confrontatie aangegaan tegen HVV JO13-2. De Hagenaren waren op zeer indrukwekkende wijze kampioen geworden in de 1e klasse en dus leek de JO13-1 zijn borst nat te kunnen maken.

Dat viel alles behalve mee. De gasten waren erg slordig en dat kwam met name door het harde werk van Hazerswoude. Vanaf minuut 1 probeerde de thuisclub zijn wil op te leggen en dat lukte aardig. Zo ontstond er als snel een kans maar bereikte de voorzet van Louk niet een speler in hetzelfde tenuetje. HVV had duidelijk moeite met de collectieve samenwerking van de JO13-1 want de volgende kansjes waren ook voor Hazerswoude. Maar iedere keer stond er of een verdediger van HVV op het juiste plek of miste de aanvallers/middenvelders van de thuisclub precisie. Zo kreeg Ryan twee doelpogingen aangeboden maar ontbrak het de vrije-trappenspecialist aan scherpte.

Ook Kees kreeg een kans. Na een schitterende bal tussen de achterhoede van de Hagenaren door kwam Kees oog in oog met de Haagse keeper. Helaas werd Kees terug gefloten voor buitenspel en was de gedane arbeid voor niks. Na dat moment kregen de gasten iets meer grip op de wedstrijd maar dat leverde op een verdwaald afstandsschot en een slippertje van Jeroen geen gevaarlijke moment op voor het doel van Hazerswoude. De rust werd daarom ook bereikt met dezelfde stand als waar we mee begonnen.

In de rust werden de kopjes weer op scherp gesteld, kreeg gelegenheidsspits Jari uitleg over wat hij moest doen en wat er van hem verwacht werd.

Wederom probeerde Hazerswoude het spel te domineren maar naar mate de wedstrijd vorderde merkte je wel aan de jongens dat het moeizamer ging. De ruimtes tussen de linies werd wat groter, er werd met regelmaat te vaak de diepte gezocht en zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Dat had echt niet gehoeven. Na 40 minuten verliet Jan het veld voor Max en het was ook de JO13-3 ster die een kans kreeg. Na een goede aanval over rechts werd de bal voor geslingerd maar helaas kon Max de bal niet voldoende met zijn hoofd raken. Ook Kees was de tweede helft weer een stuk productiever alleen vergat hij soms het overzicht om een andere vrij te spelen en werd de bal in kansrijke positie verloren.

De gasten besloten het wel over een andere boeg te gooien na 45 minuten. Het voetbal werd naar het tweede plan geschoven de Haagse hardheid werd opgepakt. Dat resulteerde in een paar stevige overtreding waarbij vooral Lenn het moest bezuren. Gelukkig kon Lenn de wedstrijd wel uitspelen maar ging bij de kleine captain toch even het lampje uit. Een diepe bal van Ryan kwam op Lenn zijn kaak terecht maar na even op de tanden te hebben gebeten kon de strijder weer verder.

De laatste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Ryan. Nadat Jeroen voor het eerst in de tweede helft reddend moest optreden was het de keeper van de uitploeg die een foutje maakte. Hij leverde de bal in de bij de middenvelder die zijn kans schoon zag om vanaf 35 meter de bal over de keeper te schieten. Helaas bleek het idee makkelijker dan de uitvoering en eindigde de bal naast het doel.

Toch was er na de wedstrijd een positief gevoel bij de jongens. Ondanks dat we vergaten te scoren waren we over de gehele wedstrijd de betere ploeg, kregen we de betere kansen en dat geeft voldoende vertrouwen om volgende week de mouwen weer op te stropen en dan wel voor de benodigde drie punten te gaan.

Bij deze dank aan Juul en Max voor het invallen in de JO13-1. Het verschil in klasse is groot maar beiden verdienen jullie een compliment vanwege jullie inzet en vertoning!