2 - 1

Haz. Boys JO13-1

1e klasse 7

17 februari 2018 8:30

De JO13-1 is tegen de eerste nederlaag van de voorjaarscompetitie aangelopen. De wedstrijd leek wederom op een gelijkspel uit te lopen maar helaas moesten de Boys hun meerdere erkennen in Forum Sport JO13-2.

07:15. Ja jullie lezen het goed. Op dit zeer vroege tijdstip stonden de jongens klaar bij de Landvliethal om te vertrekken naar Voorburg. Na het gelijke spel van vorige week tegen HVV waar we zeker recht hadden op meer moesten we vandaag wederom tegen een ploeg uit de Haagse regio. Forum Sport speelde al in de 1e klasse en eindigde daar keurig halverwege waardoor het nog steeds in de 1e klasse speelt.

Om half 9 kwam de scheidsrechter gedost met handschoenen, sjaal en zelfs een muts het veld op. Daar kwam hij erachter dat de vlaggen nog in de bestuurskamer lagen en keerde rechtsomkeer omdat deze toch wel nodig waren vandaag. Zodoende begonnen we iets later maar wel redelijk aan de wedstrijd. Het eerste kwartier hielden we de bal bij vlagen goed in de ploeg, kwamen we tot een paar kleine kansjes en was Forum Sport de ploeg die achter de bal aan moest. Daar hadden de Voorburgers blijkbaar niet zoveel trek in vandaag en op het zware veld besloot de thuisploeg het maar te gaan oplossen met spijkerhard spel. Zodoende verloor Hazerswoude de grip op de wedstrijd en zeker na het inbrengen van een nieuwe rechtsbuiten nam de thuisploeg het heft in handen.

Het eerste slachtoffer was Tom Grootscholten. Nadat hij even daarvoor al hard werd geraakt door de grote sterke spits moest hij het veld verlaten en kwam Loe in de ploeg. Lenn en Louk zakte een linie maar toch was het gemis van Tom zichtbaar. De laatste man wist, samen met keeper Jeroen, de tegenstander al een aantal keer van scoren af te houden. Dit deed de huidige groep ook nog wel voor de rust maar de druk op het Hazerswoudse doel werd steeds groter. In balbezit kon de ploeg van trainer Danny geen potten meer breken en was het ook een opluchting dat de rust gehaald werd met een 0-0 stand.

In de rust moesten de kopjes weer op scherp gesteld worden. Dat kostte aardig wat moeite omdat het grove spel van Forum Sport zijn tol eiste. Zo had Lenn er niet veel trek meer in maar begon hij toch nog wel aan de tweede helft. De scheidsrechter werd in de rust tevens op de hoogte gebracht van het overdreven harde spel van de tegenstander maar blijkbaar had hij daar in de tweede helft helemaal geen boodschap aan.

Deze man besloot gewoon de lijn door te trekken en de ene na de andere zware tackle, duw of losvliegende handjes gewoon door de vingers te zien. Zo ontstond ook de 1-0 voor de thuisploeg. Lenn speelde zich knap vrij op het middenveld en wilde zijn weg vervolgen naar het doel maar werd door twee spelers van Voorburg met handen en benen tot stoppen gemaand. Volgens de arbiter was er helemaal niks aan de hand en plots lag de bal in het Hazerswoude doel. Het was voor Lenn de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen en hij moest even door zijn vader tot kalmte worden gemaand.

Na de 1-0 probeerde Hazerswoude wel, lukte het heel af te toe maar elke keer werd de aanval door Forum Sport gekraakt door een overtreding wat volgens de scheidsrechter geen overtreding was. Gelukkig hielden onze jongens zich, op één momentje na, vrij sportief en gingen zij niet mee in het maken van harde en onbezonnen overtredingen. Daar werden de jongens uiteindelijk ook voor gecomplimenteerd door het Forum Sportse bestuur dat langs de lijn de wedstrijd stond te aanschouwen.

Toch werd het een kwartier voor tijd 1-1. Na een aanval door het centrum bezorgde Lenn de bal bij Kees. Een onmogelijke hoek zou het voor menig voetballer geweest zijn maar Kees besloot de bal maar eens met zijn ‘chocolade’been op doel te schieten en de bal kwam keurig in de verre hoek terecht. Opluchting alom, zeker gezien het feit dat we ondanks dat we uit ons spel werden gehaald we toch met de nodige strijdlust en wil tot de gelijkmaker kwamen.

Het Hazerswoude offensief begon en dat bezorgde de thuisclub uiteindelijk de winst. Het was wederom de snelle rechtsbuiten, die in balbezit de achterhoede de stuipen op het lijf jaagde, die trefzeker was. Hazerswoude wilde de overwinning, vergat de restverdediging en liep zo in het mes. Bram deed er alles aan om de tegentreffer nog te voorkomen maar helaas was er vandaag geen houden aan.

Niet viel later, op een moment dat we de mogelijke gelijkmaker nog konden maken floot de scheidsrechter voor het einde. Een zeer grote teleurstelling daalde neer aan Hazerswoude kant. Er heerste een gevoel dat we veelal benadeeld werden en dat is ook wel een beetje zo. Toch moeten we ook de hand vandaag in eigen boezem steken. Zeker op dit niveau gaan we nog meer wedstrijden krijgen waarbij er veel duwtjes en overtredingen gemaakt worden waar niet voor gefloten zal worden. Daar moeten wij ook wat slimmer in worden. Net als dat een gelijkspel soms helemaal nog zo slecht nog niet is dan wat het lijkt. Op resultaat spelen gebeurd tegenwoordig ook wel eens en dat werpt soms ook zijn vruchten af.

Nu twee weken vrij. Daarna komen we een bekende tegenstander tegen in de vorm van Alphense Boys. Hopelijk kunnen we dan wel onze eerste drie punten bijschrijven!