Hazerswoudse Boys vergeet wedstrijd vroegtijdig te beslissen

1 - 2

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse A

6 december 2014 14:30

Reyneveld, A.F.

Het team van koploper Hazerswoudse Boys heeft de uitwedstrijd tegen Warmunda met 1-2 gewonnen. Halverwege de eerste helft is het verdediger Stan van Meurs die de score weet open te breken en vlak na rust is het opnieuw Stan van Meurs die de voorsprong verdubbelt. Een half uur voor tijd keert onverwacht de spanning terug in de wedstrijd als de net ingevallen Yon de jong zijn eigen keeper passeert en Warmunda weer terug in de wedstrijd brengt. Omdat er daarna niet meer wordt gescoord weten de Boys ook deze wedstrijd winnend af te sluiten en blijven soeverein koploper.

Onder een zwak zonnetje begint de wedstrijd tussen nummer 1 Hazerswoudse Boys en nummer 11 Warmunda. De wedstrijd wordt geleid door een clubscheidsrechter van Warmunda omdat bondsscheidsrechter Reyneveld in de warming-up geblesseerd moet afhaken. Hazerswoudse Boys mist aanvoerder Jeffrey Kastelein en keeper Joren van Dijk vanwege blessures en verdediger Robin de Ruiter vanwege werkverplichtingen. Hun vervangers zijn respectievelijk Ivo van Aalst, Pieter de Ruiter en Ruud Plaisier.

Hazerswoudse Boys begint de wedstrijd scherp en zet Warmunda al snel onder druk. In de 2e minuut levert dit een corner op die van dichtbij net wordt overgekopt door Justin Meijer. Niet veel later is het opnieuw Justin Meijer die dicht bij een doelpunt is bij een corner maar hij ziet zijn halve volley op de lat uiteenspatten. Warmunda wordt na een kwartier voor het eerst gevaarlijk wanneer Hazerswoudse Boys onnodig een corner weggeeft. De corner kan worden weggewerkt maar de afgeslagen bal valt voor de voeten van een speler van Warmunda die direct op doel schiet en de bal, die via een Boys-verdediger veel effect meekrijgt, belandt boven de vastgenagelde Pieter de Ruiter op de lat. Hierna is het Hazerswoudse Boys weer dat het spel dicteert en het is wachten op de verlossende 0-1. Ruben Windhorst is 2x dicht bij een goal, een keer via een bekeken gekruld schot van de punt van de zestien en een tweede keer bij inlopen op een lage voorzet van aanvoerder Patrick Wassing maar beide keren vindt hij de uitstekend keepende Arthur van Dam op zijn pad. Tien minuten voor rust valt de 0-1 dan toch wanneer verdediger Stan van Meurs de bal links voorin krijgt aangespeeld en niet besluit tot een voorzet maar op de achterlijn langs zijn directe tegenstander glipt en op doel afgaat. Stan besluit vanuit een moeilijke hoek oog in oog met de keeper te schieten maar schiet in eerste instantie tegen de keeper op. Met wat geluk valt de bal opnieuw voor de voeten van Stan en deze herkansing, met de keeper nog op de grond, weet hij wel te verzilveren en hiermee zet hij Hazerswoudse Boys verdiend op voorsprong. Vlak na de goal lijkt Warmunda opnieuw een kans te krijgen wanneer een speler via een steekbal richting keeper Pieter de Ruiter wordt gestuurd maar Pieter is eerder bij de bal dan de spits.
Na rust gaan de Boys verder waar ze voor rust waren gebleven en gaan direct op zoek naar een 2e goal. Deze valt al na enkele minuten uit een corner en het is opnieuw verdediger Stan van Meurs die scoort met een droge knal bij de 2e paal. De Boys lijken de wedstrijd volledig onder controle te hebben al gaan ze soms wat slordig om met de ruimte die ze krijgen op het glibberige veld. Toch keert na een kwartier spelen in de 2e helft de spanning terug in de wedstrijd wanneer de net ingevallen Yon de Jong de bal volledig onnodig achter zijn eigen keeper schiet en Warmunda op 1-2 brengt. De Boys hebben een paar minuten nodig om zich te herstellen maar pakken daarna de draad weer op. Er zijn kansen voor Justin Meijer en Rens Louwers die allebei alleen op keeper van Dam afgaan en beide keren is de keeper de baas. Als de uitstekend spelende Patrick Wassing via een steekbal richting het doel van Warmunda wordt gestuurd lijkt de ver uit zijn doel gekomen keeper verkeerd gekozen te hebben maar het gehaaste schot van Patrick verdwijnt ver naast het doel. En 5 minuten voor tijd ligt die zelfde keeper Van Dam weer in de weg wanneer Yon de Jong via een steekpass van Ruud Plaisier oog in oog verschijnt met de Warmondse doelman. Ver in de blessuretijd schrikken alle Boys spelers en supporters wanneer keeper Pieter de Ruiter een achterbal zo bij de Warmondse spits in de voeten schuift maar Pieter herstelt zijn fout en pareert het schot met een knappe reflex. Daarna vindt de prima fluitende invaller scheidsrechter het genoeg en heeft Hazerswoudse Boys de 10e overwinning van het seizoen binnen.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen FC Boshuizen om 14.30 uur.